Tarihi ahşap camiinin cemaatı, tarihi yapının içinde ibadet etmenin huzur ve mutluluğunun yanı sıra bu ramazan
da bu manevi atmosfere maklube yemeğiyle iftarıda eklediklerini, tarihi yapının ahşap balkonunda uzak yakın misafirlerle birlikte iftar yapmanın keyfini yaşadıklarını ifade ediyorlar.
Yüz 90 yıllık ahşap camiinin içi ve dışındaki ahşap işlemeleri görenler işlemelerin o günden beri kendini muhafaza etmesine şaşkınlıkla karşılarken Camii İmam Hatibi Faruk Nafiz Özkan,bu ramazanda cemaatle birlikte kaynaşma ve dayanışma amaçlı iftar programları tertip ettiklerini belirterek, “camimiz tarihi bir yapı olduğu için uzaktan yakından ziyaretçiler geliyor.Biz de cemaatimizle birlikte hem gelen misafirlerle bu tarihi yapının dokusunda iftar yapıyoruz,hem de iftar vesilesiyle cemaat arasında kaynaşmayı artırmış oluyoruz.”dedi.
Dernekpazarı Müftüsü Abdullah Aksoy’da ahşap camiinin 1819 tarihinde mahalle halkı tarafından yapıldığını, 60 metre karelik alanıyla 150 kişiye ibadet etme olanağı sağladığını,tarihi caminin mimarının ise bilinmediğini belirtti.
Camiin giriş kapısı,hutbe,mimber,kürsü ve balkonundaki ahşap işlemeler dikkatleri çekerken,işlemelerin yapıldığı tarihten bu yana bozulmaması da görenleri hayrete düşürüyor.
Cami balkonu ayrıca her akşam gündüzü oruçlu bahçede geçiren cemaat için sıcak çayların serin bir ortamda içildiği keyifli sohbetlerin yapıldığı bir mekan haline geliyor