ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
reklam

27 Şubat Törenlerle Kutlandı

27 Şubat Törenlerle Kutlandı
28.02.2010 13:50
A+
A-

27 Şubat Törenlerle Kutlandı 1

Çaykara’mızın 92. Kurtuluş yıldönümü coşkulu törenlerle kutlandı. Törenler saat 09.00 da Atatürk anıtına çelenk konmasıyla başladı

27 Şubat Törenlerle Kutlandı 2

Cumhuriyet meydanında saat 10:00’da başlayan törenlere kaymakam Ufuk Özen, Belediye başkan Namık Kemal Gedikoğlu, Garnizon komutanı  Üsteğmen Gökhan Doğanok, Ak Parti İlçe Başkanı Temel Şimşek, Cumhuriyet Halk partisi İlçe Başkanı Ali Kemal Karataş, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Recep Yıldız, Daire amirleri vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

27 Şubat Törenlerle Kutlandı 3

Tören temsili milis kuvvetlerinin şehrin kurtarılmasının canlandırmasıyla başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra, kaymakam Ufuk Özen, belediye başkan Namık Kemak Gedikoğlu ve Garnizon komutanı Jandarma  Üsteğmen Gökhan Doğanok halkın kurtuluş bayramını kutladılar. Ardından belediye başkanı Namık Kemal Gedikoğlu   günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında;

27 Şubat Törenlerle Kutlandı 4

“Kurtuluş mücadelesinde, tek yumruk olarak toplanan milletimiz, öncelikle öncelikle dört bir yanı işgal edilmiş vatanımızda bağımsızlık meşalesini yeniden tutuştumuştu. Mustafa Kemal o günlerde ordularına “Hattı müdafa yoktur sathı müdafa vardır. Bu satıh bütün vatandır. Vatanın her karış tıprağı milletin kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz.” Emrini vermişti.Yokluklar içerisnde savaşan ecdadımız önce milletimizi, tek çatı, tek vatan, tek bayrak altına toplamış sonrada eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmıştır.

27 Şubat Törenlerle Kutlandı 5

Bu destan Türk Ulusunun varlığını,gücünü, büyüklüğünü, özgürlük ve bağımsızlık yolundaki sarsılmaz inancını ve kararlılığını dünyaya göstermiştir.

27 Şubat Çaykara’nın düşman işgalinden kurtuluş günü, ulusal dayanışma ve bütünleşmeyi bir ulus olma sevincini ve hep birlikte tek hedefte birleşerek, ulusal onurumuzu koruma erdemi yaşadığımız tarihi günlerimizden birini yaşıyoruz.

27 Şubat Törenlerle Kutlandı 6

92 yıl önce Çaykara’da kahraman ecdadımız ölüm-kalım savaşı vererek canları pahasına bu toprakları düşmandan temizlediler. İşgal güçleri 92 yıl önce bu gün tüm Anadolu’da olduğu gibi Çaykara’da yüreği vatan sevgisi ile dolu Türk askeri ve halkın direnci karşısında işgal ettikleri topraklardan çekilmek zorunda kaldılar. Şehitlerin kutsal kanları ile sulanan bu topraklardavar olmanın haklı gururunu, Çaykara’nın kurtuluşunun 92. yıl dönümünde yeniden yaşıyoruz.    

27 Şubat Törenlerle Kutlandı 7

27 Şubat Çaykara’nın düşman işgalinden kurtuluş gününü kutluyor, bu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi, başta Mustafa kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle, şükranla, rahmetle anarken  mutlu ve huzurlu yarınlara yürüyebilmek için, milletçe birlik ve beraberlik ilkesine bağlı olarak yaşamanın zorunlu olduğunu bir kez daha vurgular hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunarım.” Dedi

Belediye başkanının konuşmasının ardından Çaykara çok Programlı lisesi folklor ekibi, Çaykara Folklor Derneği horon ekipleri yöremize ait oyunlarını sergilediler.

27 Şubat Törenlerle Kutlandı 8
Törene  Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayip Erdoğan, Bakanlar  Faruk Çelik, Faruk Nafiz Özak,Ertuğrul Günay, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Trabzon Milletvekilleri Safiye Seymanoğlu,  Asım Aykan,  M.Akif Hamzaçebi, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Of Belediye Başkanı Oktay Saral birer kutlama mesajı gönderdiler.

27 Şubat Törenlerle Kutlandı 9

Törende ayrıca   Okullarda düzenlenen   konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.

27 Şubat Törenlerle Kutlandı 10

Trabzon Belediyesi Mehter takımı bir gösteri yaptı. Gösteri sırasında vatandaşların devam devam demesi törenin en ilginç anlarından biriydi. Vatandaşlar Mehter takımına büyük ilgi gösterdi. Kurtuluş töreni resmi geçit ile son buldu.

27 Şubat Törenlerle Kutlandı 11

27 Şubat Törenlerle Kutlandı 12

27 Şubat Törenlerle Kutlandı 13

27 Şubat Törenlerle Kutlandı 14

27 Şubat Törenlerle Kutlandı 15

27 Şubat Törenlerle Kutlandı 16

 

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.