ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5854
EURO
34,7959
ALTIN
2.511,26
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
17°C
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
reklam

72 Okul Arasında 1.nci Oldular

72 Okul Arasında 1.nci Oldular
12.04.2010 14:26
A+
A-

72 Okul Arasında 1.nci Oldular 1

– ZEKİ BİLGE İLKÖĞRETİM OKULU, ALPİMATYA YARIŞMASI’NDA 1. OLDU

– ZEKİ BİLGE’DEN BİR BÜYÜK BAŞARI DAHA

Özel Alparslan Eğitim Kurumları tarafından bu yıl 4. sü düzenlenen ALPİMATYA Matematik Yarışması’na katılan Çaykara Zeki Bilge İlköğretim Okulu, sınava giren öğrencilerin topladığı puanların ortalaması baz alınarak yapılan değerlendirmede 72 okul arasında 1. oldu.

Özel Alparslan Eğitim Kurumları tarafından bu yıl 4. sü düzenlenen ALPİMATYA Matematik Yarışması yapıldı. Okul binasında gerçekleştirilen sınava il genelindeki 72 okuldan toplam 603 öğrenci katıldı. 5. ve 8. sınıf öğrencilerin katıldığı ve 40 sorunun sorulduğu sınav 120 dakika sürdü. Sınav sonunda 5. sınıflarda Merkez Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Öğrencisi Mehmet Fatih Aksoy 1. oldu. İkinciliği Yılmaz Çebi İlköğretim Okulu’ndan Tuğba Balcı, üçüncülüğü ise Şehit Öğretmen Ali Bulut İlköğretim Okulu’ndan Fuat Sekban elde etti. 8. Sınıflarda ise 1. liği Sürmene Hasan Tahsin Kırali İlköğretim Okulu öğrencisi Furkan Koltuk elde ederken, 24 Şubat İlköğretim Okulu’ndan Burcu Çanakçı ikinci, Çaykara Zeki Bilge İlköğretim Okulu’ndan Nagehan Hoş üçüncü oldu.

Ayrıca okullar kategorisinde sınava giren öğrencilerin topladığı puanların ortalaması baz alınarak yapılan değerlendirmede Çaykara Zeki Bilge İlköğretim Okulu 1. oldu. Prof. Dr. İhsan Koz İlköğretim Okulu ikinci, Merkez Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu ise üçüncülüğü elde etti. Okul Müdürü Ahmet Çamurali, başarılarının tesadüfi olmadığını bir kez daha gösterdiklerini söyledi.

ÖDÜLLER TÖRENLE VERİLDİ

Yarışma sonrası düzenlenen ödül törenine, Trabzon Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Çakar, Özel Alparslan Eğitim Kurumları müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Burada bir konuşma yapan Trabzon Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Çakar, “Bu yarışma artık matematik bilimine isteğin her geçen gün arttığının göstergesidir. Bundan dolayı bu organizasyonu çok önemsiyorum. Bu güzide kurumada böyle önemli bir organizasyonu düzenlediği için teşekkür ediyorum.” dedi.

Çakar, yarışmada dereceye giren öğrencileri de tebrik ederken, dereceye giremeyen öğrencilere de “Bu tür yarışmalarda kaybeden olmaz. Derecelendirme olur” diyerek teselli etti.

Özel Alparslan Kurumları Genel Müdürü Fikret Dokumacı ise, öğrencilerde matematik sevgisinin oluşmasını düşüncesiyle ALPİMATYA yarışmasını düzenlediklerini söyledi. Bu yıl 4. sünü gerçekleştirdikleri sınava ilginin beklenenin üstünde olduğunu dile getiren Dokumacı, “TÜBİTAK Matematik Olimpiyatları’na ve proje çalışmalarına baktığımızda ilimizin istenen seviyede olmadığını görüyoruz. Bu yarışmaları düzenleyerek araştıran ve sorular soran bir neslin yetişmesi için adımlar attığımızı düşünüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bu yarışmanın gerçekleşmesini sağlayan Milli Eğitim Müdürlüğümüze, yarışmaya katılan okullarımızın idareci, öğretmen ve öğrencilerine,  madden ve manen bizi destekleyen yönetim kurulumuza, yarışmayı büyük bir özveri ve olağanüstü gayretlerle planlayan öğretmenlerimize, personelimize, matematik dostlarına, matematik sevenlerine sonsuz teşekkür ederim.”dedi.

Öğrencilerin rehber öğretmenleri de, organizasyonu gayet başarılı bulduklarını ve öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri açısından da büyük önem taşıdığını ifade ettiler.

Yarışmada dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere diz üstü bilgisayarı, cumhuriyet altını, madalya ve plaketler verilirken, dereceye giren okullara ise sinevizyon ve renkli yazıcı hediye edildi. Tören topluca hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

72 Okul Arasında 1.nci Oldular 2

72 Okul Arasında 1.nci Oldular 3

Haber: İbrahim Şahin-Trabzon

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.