ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5873
EURO
34,7878
ALTIN
2.509,51
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
17°C
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
reklam

Adı yüzünden muayene etmediler.

Adı yüzünden muayene etmediler.
07.02.2010 02:12
A+
A-

Adı yüzünden muayene etmediler. 1 Schwarzwälder Boten gazetesinde yer alan haberde, 16 yaşındaki Cihat Çelik’in iki yıldır gittiği diş doktorunun kapalı olması nedeniyle, bölgedeki bir diğer diş doktoruna gittiği belirtilerek, hekimin ge

nci isminden dolayı muayene etmemediği belirtildi.

BU İSLAMCI OLMAYANLARA SAVAŞ DEMEKTİR

Kadın doktor yaptığı açıklamada, Cihat Çelik’in hasta listesinde önce adını gördüğünü ve “garip bir isim” diye düşündüğünü söyledi. Daha sonra bekleme odasına giden doktor, Cihat’a isminin gerçekten ‘kutsal savaş’ anlamına gelip gelmediğini sordu. Cihat anlamı doğrulayınca, odadaki dört kişinin önünde, “Bu durumda seni tedavi edemem. Bu İslamcı olmayan herkese karşı savaş ilan etmektir” dedi.

Cihat, isminin Türkiye’de sık kullanılan bir isim olduğunu ve öyle olmasa bile özgür bir ülkede herkesin istediği isme sahip olabileceğini söylese de doktoru ikna edemedi.

Cornelia Spitz ve Wiebke Bomas imzalı haberde, Türk ailenin doktor hakkında dava açacağı ifade edildi.

Baden Württemberg eyaleti Tabipler Birliğinin de doktorun bu davranışını alışagelmişin dışında bir durum olarak nitelendirdiği, Diş Doktorları Birliğinin de konunun meslek ve sözleşme hukukuna uyup uymadığı konusunda inceleme yaptığı belirtildi.

Baden Württemberg Sigorta Teşkilatı Doktorlar Derneği Başkanı Ute Maier de yaptığı açıklamada, isim ya da dini inancın tedavi için engel teşkil etmeyeceğini söyledi.

Berlin Antisemitizm Araştırma Kurumu araştırmacılarından Forscher Wolfgang Benz de bu hareketin kendisini ürküttüğünü ve bunun Almanya’da yaşayan Müslümanlara karşı yapılan kışkırtmaların meyvesini verdiğinin ispatı olduğunu söyledi.

Gazete ayrıca, diş doktorunun ilgili kurumlardan uyarı ya da para cezası alabileceğini kaydetti.

Ekleyen Üye :Veysel Pamuk

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.