Gazeteci-Yazar-hemşerimiz Sadık Albayrak, Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlediği “En uzun Şubat” konulu konferansta yaptığı konuşmada, 28 Şubat sürecinde okullarda ve belediyelerde Mehter Marşı’nın ve Mehteran takımlarının bile yasaklandığını, sürecin üzerinden 19 yıl geçtiğini söyledi.
Kendisinin daha eski günleri yaşadığını ve imam hatipte okuduğunu, 28 Şubat zihniyetinin bin 400 yıl önce başladığını dile getiren Albayrak, söz konusu süreçte bazı paşaların 28 Şubat sürecinin bin yıl süreceğini söylendiğini hatırlattı.
Albayrak, 28 Şubat zihniyetinin geçmişe ve dine düşman olduğunu söyleyerek, “Benim babam anlatırdı ‘Trabzon sokaklarında Uzun Sokak’ta, Kemeraltı’nda vali, kadınların çarşaflarını yırtıyordu’ diye ama bugün öyle bir nesil gelmiş ki Trabzon’da şaşarsın” diye konuştu.
Bu toplumda yeni doğan çocuğun kulağına ezan okunduğunu, kendisinin de aynısını yaptığını belirten Albayrak, 28 Şubat zihniyetinde olanların ise bu değerlerden uzak olduğunu dile getirdi.
Albayrak, kendisinin Hazreti İbrahim’in milletinden Hazreti Muhammed’in ümmetinden olduğunu vurgulayarak, İslam’da asabiyet olmadığını, Allah’ın dinini yaymak olduğunu söyledi.
Geçmişte aşağılananların çocuklarının güçlükler içinde azimle okudukları için bugün Türkiye’yi yönettiğini ifade eden Albayrak, bugünkü gençlerin de okuması gerektiğini vurguladı.
Albayrak, 28 Şubat’ta en büyük problemin başörtüsü olduğunu belirterek, “En büyük problem neydi, başörtüsü ama maalesef ‘orman bağırıyor, balta beni kesiyor kurtarın’ ne demiş balta sapım senden de onun için. Şimbi bu rejime sap olan pislikler de var. Kimse kusura bakmasın. Ben nurcu değilim, fanatik bir adam değilim ama Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğusu’ndaki birçok meselesinin Bediüzzaman’ın fikirleri ile kurtulacağına inanan bir adamım. Bediüzzaman çok büyük bir insan” ifadesini kullandı.
28 Şubat zihniyetinin Erzurum’da çarşaflı kadını astığını, söz konusu süreçte en büyük zulmü başörtülü kadınların çektiğini söyleyen Albayrak, bu zihniyete karşı büyük bir mücadele verdiklerini kaydetti.
Paralel Devlet Yapılanmasını da eleştiren Albayrak, “Trabzon’da derneğinize ya da diğer derneklere herhangi bir engelleme, milli eğitimde, askeriyede, bürokraside ve kadın derneklerinde herhangi bir engel çıkarsa bu çıkaranlar mutlaka paralel yapının uzantısıdır. Ben gemileri yakmış bir adamım, açık söyleyeyim Trabzon’da olduğum için söylüyorum Trabzon gençliğinin de Trabzonspor’da olduğu gibi başı dik, kızlarımızın da onurlu şekilde okumaları, yaşamaları boynumun borcudur. Ben Trabzon’a ayrı bir değer veriyorum. Niye Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan değer verdiği için” şeklinde konuştu.
Albayrak, Paralel Devlet Yapılanması’nı da eleştirerek, “Bu paralel yapının Allah belasını versin. Bunlar benim çok belgelerimi çaldılar. Arabama suikast ettiler, camlarını kırdılar” dedi.
Türkiye’de başörtülü kızların eğitimini sürdürmek için Sudan’a gittiğine işaret eden Albayrak, “12 Eylül’de, 60 ihtilalinde, 12 Mart olayında, 28 Şubat’ta en büyük çileyi inanmış mücahit gençler değil başörtülü kızlarımız çekmişler. Çünkü sakal bırakırsan öteki de bırakıyor bu da bırakıyor. Değişik varyasyonlara girebilirsin ama tesettür ayrı bir şey, bir kimlik bu. Bu rejim bundan rahatsız oluyordu, şalından, çarşafından şusundan busundan” diye konuştu.
Albayrak, halen kılık kıyafet serbestliğinden rahatsız olanlar olduğunu ancak gençlerin bu zihniyetle mücadele etmesi gerektiğini anlatarak, büyük davanın büyük çilesi olduğunu sözlerine ekledi.
Konferansı, TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve gençler dinledi.