ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5970
EURO
34,7616
ALTIN
2.497,65
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Parçalı Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Açık
19°C
Salı Az Bulutlu
25°C
reklam

Alibeyoğlu: Uzungöl Cazibe Merkezi Olacak

Alibeyoğlu: Uzungöl Cazibe Merkezi Olacak
04.03.2008 14:25
A+
A-

Alibeyoğlu: Uzungöl Cazibe Merkezi Olacak 1

Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl Beldesi Belediye Başkanı M. Nuri Alibeyoğlu; 2008 yılı içinde Uzungöl’de yapılacak olan proje ve çalışmaları anlattı.

Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl Beldesi Belediye Başkanı M. Nuri Alibeyoğlu; 2008 yılı içinde Uzungöl’de yapılacak olan proje ve çalışmaları anlattı. Alibeyoğlu Uzungöl için büyük önem arz eden çığ ve heyelan sorununu çözmek için toplam maliyeti 495 bin euro olan ‘Uzungöl Havzası Çığ ve Erozyon Kontrolu Projesi’ni hayata geçireceklerini ve 2008 yılı Mart ayının ilk haftasında ihalesinin yapılacağını belirtti. Alibeyoğlu, öncelikli Uzungöl için büyük önem arz eden çığ ve heyelan sorununu çözmek için toplam maliyeti 495 bin euro olan “Uzungöl Havzası Çığ ve Erozyon Kontrolu Projesi”ni hayata geçireceklerini ve 2008 yılı Mart ayının ilk haftasında ihalesinin yapılacağını belirtti.

Alibeyoğlu, projenin 74 hektarlık bir alanda uygulanacağını, bu projenin temel unsurlarını Ağlar, Teraslama, Kar çitleri, Geçiktirme tümsekleri ve Saptırma duvarlarının oluşturacağını, çitlerin yapımında çelik çekme boru kullanılacak ayrıca proje kapsamında 2 yaşında olan 130 bin Ladin fidanı dikilecek, projede öngörülen kazık yüksekliklerinin 2 ila 3 metre yüksekliğinde olacağının, bununda nedeninin Uzungöl ve çevresinde kar kalınlığının yer yer 2-3 metre bulması olduğunu belirtin başkan Alibeyoğlu bu projenin Türkiye genelinde iki yerde yapılacağını ve bunlardan birinin Uzungöl diğerinin ise Artvinde yapılacağını belirtti. Projenin toplam maliyetinin % 10’nun Uzungöl Belediyesi tarafından karşılanacağını ve diğer % 90’lık bölümünün hibe olacağını belirtin Alibeyoğlu, projenin Kasım 2008 ayının başında tamamlanacağını ve sözleşme gereği proje kapsamında fidan dikimine başlandığı zaman Uzungöl’de bir festival düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Uzungöl Belediyesi Kapanacakmı?

Yerel Yönetimler Yasası sonucunda nüfusu 2000’den aşağı olan belediyelerin kapanacak olması ve Uzungöl belediyesinin de bu belediyeler içinde olması münasebetiyle bir açıklama yapan Uzungöl belediye başkanı M.Nuri Alibeyoğlu; bu karar hükümetin almış olduğu bir karardır, kanunlara karşı gelecek değiliz. Henüz kesinleşmiş bir durum söz konusu değil, biz kapanmayacakmış gibi çalışmalarımıza ve hizmetlerimize devam ediyoruz. Belediyelerin kapanmasını nüfus sayımına endekslemek yanlış dır. Nedenine gelince Uzungöl’ün nüfusu şuan 1460 fakat yaz aylarında Uzungöl’ün merkez nüfusu 5000’i buluyor, artı günübirlik gelen yerli ve yabancı turistleri de hesaba katırsak biz belediye olarak 10.000 kişiye hizmet ediyoruz. Eğer Uzungöl belediyesi kapanırsa Uzungöl’de turizm diye bir şey kalmaz, bunca yıl verilen hizmet ve emekler heba olmuş olur. Uzungöl’de kışın nüfusun az olmasının en büyük nedeni eğitimdir. Vatandaşlarımız çocuklarının daha iyi bir eğitim alması için mecburen Trabzon’a ve diğer yerlere göç ediyor haklı olarak, bu göçün faturasını da Uzungöl’e kesiyorlar. Biz önce eğitimi ele alarak eğitimi düzeltmeliyiz.

Uzungöl’de altyapı sorunu olmadığını belirtin Uzungöl Belediye Başkanı M.Nuri Alibeyoğlu Çaykara-Uzungöl karayolunun da Haziran ayı başında tamamlanacağını, ayrıca Uzungöl de uygulamalı Anadolu Turizm ve Otelcilik Lisesinin açılacağını, 09-23 Mart 2008 tarihlerinde 30 kişilik Fransız kayak grubunun 1900-2800 metre rakımlarda Alternatif kayak sporları düzenleyeceklerini belirtti. 1200 yatak kapasitesini 5000 yatak kapasitesine çıkarmak için çalışmalar yaptıklarını, Uzungöl imar planında piknik alanı diye bir alanın olmadığını, Orman Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonunda 1500 kişilik piknik alanı yapılacağını ve Özel Çevre Kurulu tarafından Uzungöl’de Katı Atık Projesi yapılacağını belirtti. 2004 yılından günümüze Uzungölde yapımına başlanan 67 proje için bu güne kadar 61.830,00 YTL harcandığını ve projeler tamamlanıncaya kadarda 23.471,00 YTL daha harcama yapılacağını belirtti.

Kaynak: Taka Gazetesi

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.