ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
38,8354
EURO
44,1101
ALTIN
4.128,06
BIST
9.398,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
reklam

Ankara Çay-Der’den Mesaj Var

Ankara Çay-Der’den Mesaj Var
08.02.2011 21:46
A+
A-

Ankara Çay-Der'den Mesaj Var 1

Çaykara ve Dernekpazarı hemşerilerimizin Türkiye’nin her yerinde kurdukları dernek ve vakıflar ile insanımıza hizmet vermektedir.

Çaykara Gazetesi olarak  Sivil Toplum Kuruluşlarımızı tanıtmak, faaaliyetleri konusunda siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmek amacıyla Ankara’da bulunan Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaret ettik. Dernek başkan yardımcısı Cemal

İmamoğlu ile dernek sekreteri  İsmet Afacan Gazetemize dernek çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ankara Çay-Der'den Mesaj Var 2

Başkan yardımcısı Cemal İmamoğlu ve Dernek sekreteri  İsmet Afacan

Çaykara Gazetesi: Sayın İmamoğlu Ankara’da bulunan Çaykara – Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneğinin kuruluşu ve amaçları hakkında okuyucularımıza bilgi verirmısınız?

Cemal İmamoğlu: Öncelikli olarak Ankara’ya gelerek Çaykara Gazetesi olarak dernek yönetimini ziyaret etmenizden dolayı bizleri onurlandırdığınız için sizlere teşekkür ediyorum.

Derneğimiz Ankara’da, 22.02.1994 tarihinde “Çaykara – Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği ” adı altında; kurucu üyeler, Sebahattin Dülger kurucu Başkan, Nurettin Aydın, Refik Korkmaz, Kahraman Özkan, Refik Tokgöz, Nihat Toksoy ve Mustafa  Koç’un çalışmaları ile faaliyetlerini sürdürmeye başlamıştır.

Derneğimizin kuruluş amacının; Ankara’da yaşayan Çaykaralı  ve Dernek Pazarlı hemşehrilerimizin,Karadeniz ve yöre ortak kültürü temelinde bir araya getiren etkin ve saygın bir sivil toplum örgütü olarak yaşamda yer almasını sağlamak.

– Bölgemiz insanları arasındaki iletişim ve dayanışmayı geliştirmek,

– Bölgemizin tarihsel mirasına sahip çıkmak ve geleceğe taşımak,

– Bölgemizin kültürel- sanatsal birikimlerini paylaşılabilir duruma getirmektir.

Bilindiği üzere Derneğimiz Yüksek Öğretimde okuyan yöremiz çocuklarına 2007 tarihinden itibaren İmkanlarımız ölçüsünde her yıl 8 ay eğitim bursu vermeye başladık.Söz konusu eğitim bursu giderlerini hayırsever hemşehrilerimizden alınan katkılardan karşılanmaktadır. Verdiğimiz eğitim burslarının yeterli olmadığını biliyoruz.Eğitim bursu alacak öğrencilerin seçimi yaparken ailenin yaşam standartlarını araştırarak hiçbir ayırım yapmadan ödemelerimizi yapıyoruz.

İmkanlarımız olsada müracaat eden tüm öğrencilerimize burs verebilsek onlara katkı sağlayabilsek.

Bizler karşılıksız verdiğimiz bursları,öğrencilerimizin hayata atıldıklarında kendilerinden sonra eğitim görecek öğrencilerimize katkı sağlamak için bizlere ekonomik olarak yardımcı olmalarını bekliyoruz.

Toplumun geleceği olan gençlerimizin eğitimini sürdürebilmeleri için katkıda bulunmak isteyen hayıseverlerin, katkılarını beklemekteyiz.

Derneğimizin etkinliklerini ve diğer günlük giderlerini karşılamak için tek geliri üyelerden alınan aidat ve yapılan bağışlardır.

254 üyemizin bulunduğu derneğin aidat gelirleri ile ne kadar sosyal faaliyet içinde olabileceğinin taktırlerini size bırakıyorum.

Ankara Çay-Der'den Mesaj Var 3

Çaykara Gazetesi: Sayın Afacan; Türkiyenin Başkentinde bulunan derneğin, yaptığı faaliyetleri ve bundan sonraki hedefleri konusunda neler söylemek istersiniz?

İsmet Afacan:Öncelikle bizi buralara kadar gelip hatırladığınız için size ve çaykara gazetesi yönetimine teşekkür ederim.

Türkiye’nin Başkentinde Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği nin faaaliyetlerini sürdürebilmenin onurunu yaşıyoruz. 1994 yılından beri sürdürdüğümüz bu çalışmaların  kuruluşundan günümüze kadar; emeği geçen, maddi ve manevi desteği olan herkese teşekkür ederim.

Türkiye’nin her yerinde sanayicilerimiz, Eğitimcilerimiz, bilim adamlarımız ve sayısız bürokratlarımızla bir çok başarılar sağladık. İşte bu başarıyı örgütlü güç haline çevirebilmek,dolayısıyla yöremize ve insanımıza kaliteli hizmetler sunabilmektir.

Şu anda en büyük sıkıntımızın mülkiyeti derneğe ait olan binamızın günün şartlarına göre artık ihtiyaçlarımızı karşılamaması,dolayısıyla sosyal yönden eksiklerimizin bulunduğunu söylemek isterim. Hayır sever işadamlarımız bize destek olursa Ankara’da Çaykara ve Dernekpazarlılara yakışır bir sosyal tesisi yapmayı düşünüyoruz.

Lokalimizi her gün açık tutuyoruz. Üyelerimizin kan guruplarının bilgisayar ortamına aktararak ihtiyaç halinde kolay ulaşabileceğimiz duruma getirdik.

Ankara Çay-Der'den Mesaj Var 4

Ankara  Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği tamamen bağamsız bir dernek. Türkiye’deki Tüm derneklerimizin bir konfederasyon olarak bir araya gelerek faaliyetlerini koordineli bir şekilde yapmalı . Her birimizde var olan enerjiyi, yeteneği, bilgiyi ve tecrübeyi birleştirip organize ederek daha büyük bir güç elde edebiliriz. Böylelikle çok daha büyük organizasyonlara, yoksullarımıza, öğrencilerimize, daha fazla ve çeşitli hizmet sunabiliriz.Bir yerden başlamak gerekiyor. Buradan tüm hemşerilerimize sesleniyorum; Bilginizle, tecrübenizle ve yeteneğinizle dernek yönetimine katılmalısınız. Kendimize güvenelim.Yapacağımız işe inanalım. Bu inanç, itici gücümüz olacaktır..

Memlekette uzakta Türkiye’nin Başkentinde tüm bürokrasimızın olduğu yerde hemşerilerimizi bütünleştirmek en büyük hedefimiz.Burada yeni nesillere çok iş düşmektedir. Derneklerine sahip çıkmalarını ve buralara gelip birikimlerini paylaşmaları istiyoruz.

Ankara’dan Dünyanın her yerindeki Çaykara ve Dernekpazarlı hemşerilerime Gazeteniz aracılığı ile selam ve sevgilerimi iletiyorum..

Dernek İletişim Bilgileri

Sümer 2. Sokak No : 36 / 6

KIZILAY – ANKARA

Telefon :  312- 230 52 00

Faks      : 312- 230 52 00

www.cay-der.org

e-posta :  bilgi@cay-der.org

Röportaj: Kemal Çuman /Çaykara Gazetesi

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.