Ataköy Beldesi Hastanesinde tedavi gören hastaların sekiz ayrı kursta elde edilen el emeği göz nuru eserleri açılan sergiyle sergilendi. Açılan kurslarda 95’i erkek 50’si bayan olmak üzere toplam 145 kursiyer katıldı. Serginin açılışına Çaykara Kaymakam Vekili Abdurrezzak Canpolat, Çaykara Belediye Başkanı Namık Kemal Gedikoğlu, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Sergide ayrıca yöresel sanatçılarda türküler söyledi kemençe eşliğinde kursiyerler ve vatandaşlar horon oynadı. Sergi ile ilgili olarak Halk Eğitimi Müdürü Aydın Sancak ilçe Kaymakam vekiline, İlçe Milli Eğitim Müdürüne, Hastane Başhekimine köy muhtarlığına ve sanatçılara sponsorluk eden kurum ve kuruluşlara kurumu adına teşekkür etti.
Sergilenen dekoratif ahşap süsleme, dekoratif ev aksesuarları hazırlama, ebru, halı dokuma, kilim dokuma, motif çizim teknikleri, örme düğümlü takı yapma ve takı tasarım konularındaki eserlere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.