ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,6237
EURO
34,7525
ALTIN
2.502,71
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Parçalı Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
19°C
Salı Az Bulutlu
25°C
reklam

Bayram Arpaözü’nde Buzları Eritti

Bayram Arpaözü’nde Buzları Eritti
23.09.2009 22:53
A+
A-

Bayram Arpaözü'nde Buzları Eritti 1

29 Mart yerel seçimlerinde gruplaşmalar nedeniyle muhtarlık seçimlerinin iptal edilmesiyle Türkiye gündemine taşınan Trabzon’un Çaykara İlçesi’ne bağlı Arpaözü köyünde, dostluk ve kaynaşma amaçlı Bayram Şenliği düzenlendi.
 
Zamanında yapılamayan muhtarlık seçimleri nedeniyle ikiye bölünen köyde Haziran ayında yapılan seçimlerde muhtarlığı kazanan Mehmet Ali Öztürk ve ekibi tarafından tüm köyü kaynaştırma amaçlı düzenlenen bayram şenliğine, Çaykara Kaymakamlığı’nı vekaleten yürüten Dernekpazarı Kaymakamı Tugay Gülenç de katıldı.
 
İki bin 200 metre ile Trabzon’un en yüksek köylerinden biri olan Arpaözü’ndeki şenliğe, havanın sisli ve sağanak yağışlı olmasına rağmen katılım yüksek oldu. Köy imamının Kur’an-ı Kerim okumasıyla başlayan şenlikte misafirlere etli pilav ikram edildi.
 
Arpaözü köyü muhtarı Mehmet Ali Öztürk şenliği düzenleme amaçlarının köydeki hizipleşmeyi gidermek ve birliği sağlamak olduğunu belirterek. “Bu şenlikleri sürekli hale getirmek istiyoruz. Gruplaşmayı gidermek için çok güzel çalışmalar başlattık. Bayram namazında insanlarımız burada bayramlaştı. Bunun gelecek için güzel adım olacağını düşünüyoruz. Bu yemeği ve şenliği de genel manada bunun için düzenledik. Köyümüz birbiriyle kaynaşsın eski manada hizipleşme ortadan kalksın istiyoruz.” dedi.
Trabzon Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Vekili Yusuf Yazıcı da 2 bin 200 metre yüksekliğindeki Arpaözü köyünün ekolojik yapısı ile bölgedeki özel birkaç köyden biri olduğunu belirterek , “Hava şartları çok uygun olmamakla beraber güzel bir organizasyon yapılıyor. Yayla atmosferinde ikramlar oluyor. Yaylalardaki bu şenlikler Karadeniz’in sosyal zenginliğini ifade ediyor. Bunların sayılarını artırıp sosyal kaynaşmayı sağlamak lazım. Biz de Arpaözü köyünde bunu bundan sonra devam ettirmeyi amaçlıyoruz. Buranın iklimi ve bitki yapısı bakımında çok şifalı ve faydalı yerler. Son yıllarda özellikle yabancı turistler buralara rağbet ediyor. Yerli turistler de yeni yeni rağbet etmeye başlıyor. İleride buranın müthiş bir turizm potansiyeline kavuşacağını umuyoruz.” Şeklinde konuştu.
 
Şenliğe katılan Çaykara Kaymakamlığı’na vekaleten bakan Dernekpazarı Kaymakamı Tugay Gülenç, bu tür etkinliklerin bölgenin zenginliği olduğunu belirterek, “Çok iyi niyetle yapılmış bir şenlik Ancak muhtarımız havanın azizliğine uğradı. Bu güzel insanlarla bir araya gelerek tanışmış olduk. Çaykara’nın her yeri güzel. Turistik bir yer . Turizme açıldığı zaman gerçekten başarılı olabilecek yerler. İnşallah zamanla buralara da yeni yatırımlar yapılarak Uzungöl’ün cazibesiyle birlikte turizme katkısı olur diye düşünüyorum.” dedi.
 
Çaykara bölgesinin ünlü kemençe üstatları Nuri Bahadır ve Yaşar Ağaoğlu’nun da renklendirdiği şenlikte, geçmişte kalan kırgınlık ve dargınlıkların giderilmesi amaçlandı.
Kaynak: İlkhaber
Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.