Bu Mübarek Geceyi Nasıl İhya Edeceğiz?
Mîrac gecesinde, mutlaka bir camide olalım! Çünkü camide olmak ile evde olmak arasında çok büyük farklar var… Camide kılınan namaz, evde kılınan namazdan yirmiyedi kat daha sevaplı, Bir de camiye giderken, gelirken atılan her adımdan insanın bir günahı affolur, bir iyilik kazanır, bir derece de terfi eder, rütbesi yükselir.
Onun için Mîrac gecesinde dikkat etmeniz gereken şeylerden birisi yatsı namazında camide olmak ve sabah namazında camide bulunmaya dikkat etmek… Çünkü Hz. Osman (r.a.) den rivayete göre Resûlullah (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurdu:
“Kim yatsı namazını cemaatle kılarsa sanki gecenin yarısını ihya etmiş gibidir. Kim de sabahı da cemaatle kılmışsa gecenin tamamını ihya etmiş gibidir.”
Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz buyuruyor:
“Recep ayında bir gün ve gece vardır ki Receb’in 27. gecesidir. Kim o gün oruç tutar ve geceyi ibadetle geçirirse yüz sene oruç tutmuş ve yüz sene ibadet yapmış gibi olur”
Salat-ü selâm okuyalım.. Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimize hiç olmazsa bir tesbih, salat ü selâm okumalıyız. Can-ı gönülden, “Es-salatü ve’s-selamü aleyke ya Resûlellah” demeliyiz.
Bu mübarek gece kusur ve günahlarımızdan tevbe ve istiğfarda bulunmalıyız.
Namaz kılalım.. Bu geceyi namaz kılarak ibadetle geçirmenin sevabı çok büyüktür. Mîrac gecesi ve gündüzündeki namazları cemaatle kılmaya son derece gayret göstermelidir. Kaza namazı bulunan kimseler, bu namazlarını kaza etmeye çalışmalıdırlar. Üzerinde namaz borcu olan kimsenin bu gecede hiç olmazsa bir günlük namaz kaza etmesi uygun olur. Böylece hem borcunu öder hem de geceyi ihya etmiş olur.
Mirac gecesinden sonraki gün oruçlu olmaK güzeldir.
Mirac gecesi dolayısıyla Çaykara merkezi ve köylerindeki camilerde akşam namazı sonrası programlar düzenlenecektir.