ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
44,8573
EURO
52,8184
ALTIN
6.966,26
BIST
14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
13°C
Trabzon
13°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
12°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
13°C
Salı Parçalı Bulutlu
15°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
14°C
reklam

Çambaşılı Esra Yüce Bir Altın Madalya Daha Kazandı.

Çambaşılı Esra Yüce Bir Altın Madalya Daha Kazandı.
26.07.2025 00:52
1.935
A+
A-
 Esra Yüce’yi Avrupa Paralimbik Gençlik Oyunları’nda elde ettiği muhteşem başarıdan dolayı yürekten tebrik ederiz. 50 metre kelebek yüzmede kazandığı altın madalya, ülkemiz için büyük bir gurur kaynağı oldu. İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletmesi, hepimizi duygulandırdı ve gururlandırdı. Trabzon Çaykara Çambaşı’nın gururu Esra’nın, 2028 Paralimpik Oyunları’nda madalya kazanma hedefini gerçekleştireceğine inancımız sonsuz. Bu yolda ona başarılar diliyor, azmi ve kararlılığıyla daha nice başarılara imza atmasını temenni ediyoruz. Tebrikler Esra!
 “5 yaşında tedavi için girdiğim havuzdan, dünya şampiyonu olarak çıktım.”
 “Hedefim 2028’de Paralimpik Oyunları’nda madalya kazanmak.”
 Esra Yüce, Türkiye’nin yetiştirdiği parlak paralimpik yüzücülerden biri.
 5 yaşında fizik tedaviyle başladığı yüzme sporu 8 yılda hem Türkiye hem ulusal düzeyde şampiyona kadar uzandı.
 Uluslararası Başarıları:
 Sırbistan’ın Zlatibor kentinde düzenlenen GYMNASIADE ISF U15 Dünya Şampiyonası’nda, 56 ülkeden 2.742 sporcunun arasından:
 50 m kelebek kategorisinde dünya şampiyonu
 50 m sırtüstü yüzmede dünya ikincisi
 Aynı yarışlarda Fair Play Ödülü kazandı
 Ayrıca İtalya’da düzenlenen Avrupa Gençlik Oyunları gibi etkinliklerde yaşça büyük rakipleriyle yarışarak ikincilik elde etti.
 Özel aparat ve antrenör desteği
 Kollarını kullanamadığı için sırtüstü yarışlarda sabit kalamadığından, antrenörü İlyas Aziz bir terzi yardımıyla dişle tutulabilen özel bir aparat tasarlattı. Bu aparat sayesinde Esra başarılı çıkış yapabilecek hale geldi ve Türkiye şampiyonu olarak milli formayı giydi.
 Hedefleri:
Şu anda Los Angeles 2028 Paralimpik Oyunları’na katılarak Türkiye’ye madalya kazandırmayı hedefliyor. Hedef doğrultusunda İstanbul’daki Avrupa Gençlik Oyunları gibi organizasyonlar da hazırlık sürecinde yer alıyor.
 Avrupa Gençlik Oyunları (European Youth Games) ve benzeri para spor etkinliklerinde katılımı ve dereceleri bulunuyor.
 En büyük uluslararası başarısı ise Gymnasıade ISF U15 Dünya Şampiyonası’ndan gelen kelebek branşında şampiyonluk ve sırtüstü branşında dünya ikinciliği.
 Bu başarılar ona hem milli formayı hem de uluslararası alanda dikkat çeken bir isim olma statüsünü kazandırdı.
 Haber: D.Cemal Özcan
Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

  1. Kemal YILDIZ / BURSA dedi ki:

    Tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Allah güç ve kuvvet versin.