Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçme suyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(TİSKİ) tarafından Çaykara ve mahallelerinde(köylerinde) abone işlemlerine yoğun müracaattan dolayı ikinci kez uzatıldı. Son tarih 30 Kasım 2016 mesai bitimine kadar uzatıldı.
TİSKİ tarafından yapılan açıklamada Abone işlemlerinin 31 Ekim tarihine kadar ücretsiz gerçekleştirileceğini ifade etmiştik. Abone işlemlerine yoğun ilgi olması nedeniyle 15 Kasım Salı gününe kadar TİSKİ tarafından uzatılmıştı. Ancak Abonelik işlerine vatandaşların yoğun ilgi göstermesinden dolayı onlara yardımcı olmak için 30 Kasım 2016 tarihine kadar abonelik işlemleri ikinci kez uzatıldı. 4. Bölge Şube Müdürlüğü Çaykara Şefliği her gün 100 aboneye randevu vermesine rağmen günlük işlemlerin 150 kişiyi bulduğu, abonelik için müracaat eden hiçbir vatandaşın ise abone olmadan geri gönderilmediği yaklaşık 8000 abone yapıldı ifade edilerek su aboneliğine yoğun müracaattan dolayı abonelik işlemlerinin 30 Kasım gününe kadar uzatıldığı açıklamasında bulunuldu.
30 Kasım 2016 tarihinden sonra abonelik işlemlerini yaptırmak isteyenlerden ise abonman ücreti tahsil edileceği, abone olmayanlar hakkında yasal işlem başlatılacağı bildirildi.
Trabzon’un Büyükşehir olmasını sağlayan 6360 Sayılı Kanun gereği beş yıl süreyle mahalleye dönüşen eski köylerde su kullanım ücretleri ilçe ve il merkezindeki metreküp fiyatının dörtte biri oranında uygulanacak. TİSKİ merkezi yerlerde suyun metreküp bedelini 2.60 TL olarak belirledi. Mahalleye dönüşen köylerde bu fiyatın dörtte biri uygulanacak.
Abone işlemi yaptırmak için gerekenler:
Abone olunacak adrese ait bir elektrik faturası
Bir adet su sayacı(satın alınacak)
Kimlik
Açık adres bilgileri
Yukarıdaki malzeme ve belgeleri tamamlayanlar Çaykara terminali karşısında bulunan Çaykara Şube Şefliğine müracaat ederek abonelik işlemlerini yaptırabilecekler. 15 Kasım tarihine kadar işlemlerden herhangi bir bedel alınmayacak.
Hizmet yok. Ama soyguna devam. Çok güzel. Allah’ın verdiği temiz suyu hiç bir işlem yapmadan evlere ver. Sonra da sayaç takıp para tahsil et. Büyük şehirlerde su parası alınıyor ama belli giderler olduğu için alınıyor. Suyu basmak için pompa kullanılıyor, arıtma sistemleri kuruluyor, klorlama yapılıyor. Bunlar bir maliyet. Bundan para alınması normal. Ama tertemiz suyu pompa olmadan dogal halde dağıtmaya ne parası istiyorlar anlamış değilim. Anladığım tek şey bunların niyeti sudan sebeple para koparmak. Halkın sessizliği de bu durumdan daha vahim. Herkes 45 lira verip saatlerce kuyruk bekleyip üyelik yapıyor. Tepki göster. Hakkını ara. Hakkını aramayana müstehak bu yapılanlar. Iyi seyirler.
31 Kasım diye bir tarih olması imkansız.