ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5061
EURO
34,7169
ALTIN
2.487,48
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
19°C
reklam

Çaykaralı Avrupa Dernekler federasyon başkanı Trabzon’da

Çaykaralı Avrupa Dernekler federasyon başkanı Trabzon’da
31.10.2016 13:43
A+
A-

Trabzon Avrupa Dernekler Federasyon Başkanı Salih Altınışık: ‘Avrupa’da 250 bin Trabzonlu yaşıyor’

Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu (ATDF) Genel Başkanı Salih Altınışık ve beraberindeki heyet, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret ederek bölgedeki yatırım olanaklarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

“BATI AVRUPA’DA 250 BİN TRABZONLU YAŞIYOR”

ATDF Genel Başkanı Salih Altınışık, Genel Başkan Yardımcıları Gülfen Genç, Sait Çelik ve Ali Bulut, TTSO’yu ziyaret etti. Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ile bölge ticareti ve yatırım olanakları konusunda görüşen Salih Altınışık, “Kıta Avrupası’nda 4.5 milyon Türk yaşıyor ve bunların 3 milyonu Almanya’da. Ekonomik olarak da büyük bir güce sahipler. Almanya’da 400 bine yakın istihdam sağlıyorlar. 10 milyar euroluk bir öz sermayeye sahipler ve 37 milyar euroluk bir ciroyu yönetiyorlar. Bunlar gerçekten ciddi rakamlar. Dışişleri Bakanlığı verilerine göre özellikle Batı Avrupa’da 250 bin Trabzon kökenli vatandaşımız yaşıyor. Almanya’daki Trabzonlu işadamlarımızın yıllık cirosu 500 milyon euroya tekabül ediyor” dedi. Altınışık, TTSO ve kentteki diğer kurumlarla sürekli irtibat halinde olarak, Avrupa’daki Türk ve yabancı işadamlarıyla yatırım fonlarını bölgeye yatırım konusunda ikna etmek için çalışacaklarını söyledi.

BÖLGEDE YATIRIM OLANAĞI ÇOK FAZLA TTSO

Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise, bölgede yatırım olanaklarının çok fazla olduğunu, Avrupa’daki Türk ve özellikle Trabzonlu işadamlarına bu olanakları iyi anlatmak gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Odamız ve derneğiniz arasında sağlıklı bir bilgi akışı kurarak, yatırım olanaklarının Avrupa’daki işadamları arasında iyi anlaşılmasını sağlayalım. Fikir ve proje var ancak Trabzon’da sermaye sıkıntısı bulunuyor. Bu anlamda finans sağlanması, projelerin devam etmesi konusunda çok önemli. Trabzon’da ve bölgede özellikle enerji ve turizm alanlarında yatırımlar ve işbirlikleri yapılabilir. Avrupa’daki firmaların çeşitli toplantılarını bölgemize yönlendirebilirsiniz. Konaklama imkanlarımız var. Kongre ve buna bağlı olarak açılacak ihtisas fuarlarıyla ciddi bir turizm hareketi yaratılabilir. Ayrıca kruvaziyer, sağlık, eko turizm ve kayak turizmi konularında ilerleme kaydetmek için büyük projelerimiz var. Bu konuda her türlü desteği bekliyoruz.”

“AVRUPA’DA TANITIMA AĞIRLIK VERİLECEK”

ATDF Genel Başkanı Salih Altınışık, geçen yıl Dortmund’ta Trabzon Günleri düzenleyerek kentin tanıtımı konusunda büyük bir adım attıklarını belirterek, “Bu tür etkinliklerimiz sürecek. Ayrıca Avrupa’daki diğer fuar ve etkinliklerde Trabzon’un tanıtımı için de gereken desteği vereceğiz” dedi.

TRABZON VAKFI BAŞKANI AYGÜL DE KATILDI

Ziyaretin son bölümünde yer alan Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül de, Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu başkanı Salih Altınışık ve TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile çeşitli projelerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Kaynak :Haberler .com

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.