ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5994
EURO
34,8026
ALTIN
2.503,83
BIST
9.431,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Parçalı Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
24°C
reklam

Çuvaldız’da İğne’de Bana

Çuvaldız’da İğne’de Bana
12.08.2010 10:16
A+
A-

Çuvaldız’da İğne’de Bana 1

İğneyi de çuvaldızı da kendimize batıralım batıralım ki nasıl can yanar nasıl içimiz acır önce biz tadalım o duyguyu.


Sözlerimizle yaptıklarımız ; konuştuklarımızla hayat tarzımız arasında tam yüzseksen derece fark var. Bu ne , perhiz.bu ne lahana turşusu neden böyleyiz ?

Mevlana’da aynı konudaki şikayetini asırlar öncesi dile getiriyor ; ”Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol “ diyerek Niçin hep yapmacık yaşıyoruz ; hep sordum bunu kendime. Cevabını halen bulamadım..

Bizler, nedense iğneyi hiç kendimize batırmıyoruz. Haydi biraz batıralım.
Canımız acıyınca belki uykudan uyanırız. Özümüz sözümüz bir değil. Şimdi bir çok kişi alınacak bu sözlerime. Beni kınayacaksınız ama birilerinin kral çıplak demesi lazım.

Toplumu oluşturan tek tek bireyleriz. Birey aksayınca toplum topallıyor.
Nedense iğneyi hep başkalarına batırırız. İş kendimize gelince ya örfe, ya dine, yada hayatın gerekleri der çeşitli bahanelere sığınırız. Zihnimiz kendi kendine yalan söyleyerek,bizi kandırmaya çalışır. Bunda da başarılı olur. Kendimize sanal bir gerçeklik yaratır vede bu gerçekliğin doğru olduğuna inanırız. Kendi kendimize yaratmış olduğumuz bu sahte alemde, vicdanımızı rahatlamış hissederiz. Ama aslında içimizin derinliklerinde bir yerde , hep bir eksiklik duygusunu hissederiz. Nereye kadar ? Sanırım sadece ölüm döşeğinde gerçeklerin farkına varırız. Ne yazık ki artık çok geçtir.


Önce ben değişmeliyim,ailem, ülkem, sonra da dünya değişir diyerek önce kendimizden başlayalım. Haydi.Bir cesaret! İğneyi hemen şimdi, hem de defalarca kendimize batıralım. Özümüz vede sözümüz bir olsun. Mevlana’nın dileğini yerine getirelim. OLDUĞUMUZ GİBİ GÖRÜNELİM. YÜZÜMÜZDEKİ MASKELERİ SÖKÜP ATALIM.

Evet sevgili dostlar bugünlükte bu kadar yüzünüzden tebessüm hiç eksik olmasın iyi bakın kendinize ve sevdiklerinize Hepinizi YÜCE MEVLAMA emanet ediyorum. Saygılarımla

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.