ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
18°C
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
reklam

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız vefat etti

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız vefat etti
27.01.2010 00:09
A+
A-

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız vefat etti 1

Çaykara’nın Çayıroba köyünden olan Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet yıldız bu gün 15.10’da kaldırıldığı Ankara Dışkapı Hastanesi yoğun bakım ünitesinde vefat etti. Genel Başkanın cenazesi yarın Kocatepe Camisi’nde İkindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından İstanbul’a gönderilecek.

Çarşamba günü ise İstanbul’da Samandra Hz. Ebubekir Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Sultanbeyli mezarlığında defnedilecek. Genel Başkana Allah’tan rahmet diliyoruz. Tüm Diyanet-Sen camiasının ve sevenlerinin başı sağolsun.

Ahmet Yıldız Kimdir?

1956 yılında Trabzon ili Çaykara ilçesi Çayıroba köyünde dünyaya geldi. İlk öğrenimini köyünde tamamladıktan sonra Rize İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladıkta sonra avukatlık stajını yaptı. Öğrenim hayatı boyunca çeşitli dönemlerde özel dini eğitimler aldı.

Gençlik yıllarından itibaren teşkilatçılık ruhuna sahip olan Yıldız, ilk olarak 1977-79 yılları arasında Milli Türk Talebi Birliği Komitesi Başkanlığı yaptı. 1990-2000 yılları arasında Eyüp Din Görevlileri Derneği Başkanlığı, 1990-1995 yılları arasında İlim Yayma Cemiyeti GOP Şube Başkanlığı, 1998-2002 yılları arasında Din Gör-Sen Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu. Yıldız 2002 yılından beri Diyanet-Sen Genel Başkanlığı görevini yürütüyordu.

2001 yılından itibaren 4688 s. Yasa gereği sendikal görevi nedeniyle Eyüp Şevkibey Camii İmam Hatipliği’nden izinli olarak profesyonel sendikacılık yapmaktaydı.

Ahmet YILDIZ’ ın çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmış yazıları ve kendisi ile yapılan röportajların yanı sıra sendikacılığa farklı bir bakış açısı getirdiği “ Hilf’ül Fudüldan Günümüze Sivil Toplum ve Sendika” adında bir kitabı, “Peygamberimizin Kısa Hayat Kronolojisi” adlı bir çalışması vardır. Bu çalışma başta Eyüp Sultan Belediyesi olmak üzere çeşitli belediyelerce “Kutlu Doğum Haftası” münasebeti ile on binlerce basılıp dağıtılmıştır..

Öğrencilik yıllarında teşkilatçı, sonra din görevlisi, hukukçu, öğretmen, kooperatifçi ve nihayet sendikacı olan Ahmet Yıldız, “Önce din görevlisiyim” diyordu. . Çünkü, din görevi görevlerin en şereflidir inancındıydı.

Ahmet Yıldız, “Halka hizmet Hakka hizmettir” anlayışı ile insana hizmeti en büyük şeref, din görevlisine hizmeti ise dine hizmet olarak görüyordu. . Çünkü din görevlisinin sorunlarını çözmek ve imkanlarını iyileştirmenin din hizmetine olumlu olarak yansıyacağına inanıyordu.

Diyanet-Sen’in kuruluşundan yetkiyi almasına ve bu günlere gelmesinde büyük emeği olan Yıldız, sendikacılığın bir ekip işi olduğuna ve kalitenin ancak ekip çalışmasıyla yakalanacağına inanıyordu.

Ekleyen Üye :Veysel Pamuk

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.