ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
17°C
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C
reklam

Eski Bakan Ali Rıza Uzuner için mevlit okutuldu

Eski Bakan Ali Rıza Uzuner için mevlit okutuldu
31.10.2015 16:23
A+
A-

Eski Çalışma Bakanı, 12-13-14. Dönem Trabzon Milletvekili hemşerimiz Ali Rıza Uzuner ölümünün 2. Yılında unutulmadı.

Eski Çalışma Bakanı Ali Rıza Uzuner için ölümünün 2 yılında eşi Dr. Aysel Uzuner ve kızları Gülbin ve Burcu hanımlar tarafından Çaykara Merkez camiinde Mevlit okutuldu. Merkez camii din görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ve mevlidin ardından program Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan’ın dua yapmasıyla sona erdi.

Ali Rıza Uzuner Kimdir?

eski_bakan_ali_riza_uzuner_28.02.1926 tarihinde Çaykara’nın Soğanlı Köyünde doğdu. İlkokulun ilk dört yılını Çaykara Merkez ilkokulunda son yılını (5) Trabzon Yeni Okulunda tamamladı. Ortaokulu Trabzon Zağnosta, Lise birinci sınıfı Trabzon’da, lise 2 ve 3. sınıfı imtihana girdiği Erzurum Lisesi’nde parasız yatılı olarak 1942-43 yılında tamamladı. 1947 yılında, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesini bitirdi. İlk memuriyetinde Trabzon Orman İşletmesinde; Merkez Orman Bölge Şefliği Geçici görevli olarak da Artvin Orman İşletmesinde çalıştı. 1950 yılında askerliğini Yedek Subay olarak Çubuk’ta tamamlayıp, Artvin Orman İşletmesi Merkez-Hatıla Orman Bölge Şefliği görevine atandı.

4489 Sayılı Kanun gereği, görgü ve bilgiyi artırmak amacı ile açılan Devlet imtihanını kazanarak üç yıl için 1953 yılında İsveç’e gönderildi. İsveç’te Kraliyet Ormancılık Araştırma Enstitüsü’nde Eğitim ve Araştırma görevlerinde, eğitimde ağırlıklı olarak kullanılan Matematik-İstatistik Metotlar, İşçi-İşveren-Devlet İlişkileri konularında Mastırını yaparak 1957 yılı sonunda ülkeye dönerek Ormancılık Araştırma Enstitüsü’nde kendi kurduğu Matematik-İstatistik Bölüm Başkanlığı’na atandı. Ormancılığımızın gelişmesi ve kalkınması konularında bilimsel çalışma ve değerlendirmelerde bulundu.

İşçi-İşveren-Devlet sacayağında, Demokratik gelişmeler, iyileştirmelerle Emeğin üstünlüğünü sağlamanın kaçınılmazlığını yeni anayasa düzenindeki ilkelerin ele alınmasında, görüş ve düşüncelerini gerçekleştirmek amacı ile girdiği politikada, CHP’den 1961 yılında Trabzon Milletvekili olarak seçildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yaptı.

Ali Rıza Uzuner 30 Ekim 2013 tarihinde tedavi gördüğü Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesinde vefat etti.

ETİKETLER:
Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

  1. Aoş dedi ki:

    Nur içinde yatsın büyük insan