ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
17°C
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
reklam

Esnaf Odasına Aday

Esnaf Odasına Aday
10.03.2010 13:37
A+
A-

Esnaf Odasına Aday 1
İrfan Ayal’ın yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından 13 martta yapılacak seçimde Murat Akyüz adayl

ığını açıkladı. Esnaf Odasının vizyonunu değiştirmeyi ve geliştirmeyi amaçlayan Murat Akyüz sitemize başkan seçildiği taktirde neler yapacağını açıkladı. 13 martta çoğunluk sağlamnamazsa 27 martta yeniden seçim yapılacak.

Çaykara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adayı Murat Akyüz’ün Basın Açıklaması

Sayg

ıdeğer Çaykaralılar,

Aslında hiç de birbirimizden farklı olmayan zor süreçleri yaşayarak, öğrenerek ve güçlenerek bugünlere geldik. Yaşamımız büyük bir kısmını suyu, yolu ve elektriği olmayan ortamlarda yaşadık ama geçmişimizle hep gurur duyduk. Her Çaykaralı gibi ben de belirli idealleri olan ve bunları yaşadığımız insanlarla beraber başarmayı isteyen biriyim. Herkesçe malumdur ki, Devlet bürokrasisinin üst kademelerinin % 50’sine yakını Trabzonludur ve bunların içinde Çaykaralılar çoğunluktadır. Böyle bir potansiyeli olan ilçemizin fiziki yapısı dağlarla çevrilmiş, sıkıştırılmış olsa da fikri yapısının ne kadar geniş, donanımlı ve idealizm taşıdığını görebiliyoruz.

Çaykara’da yaşamış ve bu ilçenin bir ferdi olmuş Çaykaralı anılmaktan gurur duyan biri olarak öğrencilik dönemimde Çaykara esnafından gördüğüm kadirşinaslığın yeri büyüktür. Mehmet ve Rahmetli Yusuf Coşkun’un, okul kitapları ve mutfak gereçleri alımlarında, Hüseyin Balcıoğlu’nun çay ocağında bizlere bir baba gibi sıcak ortam yaratması dertlerimize ortak olması, Gavuş amcanın her türlü ihtiyacımıza, sert mizacına rağmen, para almadan okul ihtiyaçlarımızı gidermesi, Rahmetli Aziz Çiftçi, Şükrü Aydın gibi daha sayamayacağım birçok esnafın, şu an Türkiye genelinde idarenin en üst makamını kendilerine yer edinen insanlarımıza katkıları ve başarıya giden yolda katkıları yadsınamaz olduklarını, unutmadığımı ve unutmamamız gerektiğine inanıyorum. Vefalı Çaykara insanına bu yakışır.

Çaykaralı olarak böyle kadirşinas insanların bizlere gösterdikleri bu örnek davranışlar benim hayata bakış açıma katkısı çok olmuştur. Ta o yıllarda ticarete atılıp onlar gibi insanlara hizmet noktasında yapılması gereken tüm güzellikleri insanımıza sunmaya karar verdim.

Geçmişimizden bahsedecek olursak;

· 2 yıl İstanbul ve Antalya’da Turizm sektöründe,

· 8 yıl Uzungöl İnan Kardeşler tesislerinde,

· 11 yıl Uzungöl’de Uzungöl Lokantasının işletilmesinde,

· 4 yıldır da Uzungöl’de kendime ait 45 yataklı Uzungöl Motelin işletmeciliğini yapıyorum.

İşletmemizi açtıktan sonra kültürel ve sosyal projelerde çok güzel adımlar attık. Bunlar;

· 4 yıl Uzungöl Çevre Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu üyeliği,

· 6 yıl Uzungöl Çevre Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığı,

· Uzungöl İlköğretim Okulu Aile birliği Başkanlığı,

· Uzungöl’de faaliyet gösteren tüm camii ve okul derneklerinde aktif üyelik ve çalışmaları,

· 6 yıl Çaykara Esnaf Kefalet Kooperatifi Denetleme Kurulu Üyesi,

· 3 yıl Çaykara Esnaf ve sanatkar Odası Yönetim Kurulu Üyesi,

· Ayrıca Avrupa Birliği’nden esnaf odamızın hazırladığı EKOLOJİK TARIM TURİZM EĞİTİM PROJESİ’nin Proje Koordinatörü görevini de başarı ile yürüttüm.

Ömrümüz vefa ettikçe projelerimiz ve çalışma azmimizle hizmet yapmaktan geri durmayacağız.

Aday olduğum Çaykara Esnaf ve Sanatkâr Odası’na kısaca yapmayı düşündüğü, projelerim;

· Mevcut yönetimin sayın İrfan Ayal Başkanımızla beraber odamıza kazandırdığımız bir odanın odamıza yetmediği aşikar. Diğer odayı da odanın bünyesine katmak

· Odamızın, esnafımıza en iyi hizmeti vermek, onların aynası olan odanın göze hoş gelen yeni bir imaj, yeni bir görsellik kazandırmak.

· Esnafımıza gereken değeri ve önemi vermek, turizmden azami şekilde daha fazla kazanım elde etmenin yollarını aramak. onlara önderlik yapmak

· Esnaf odasına bağlı tüm üyelerimizin sorunlarını birebir esnaf odası bünyesinde çözüm aramak buna önderlik yapmak.

· Fiyat belirleme hususunda esnaflarımızla beraber istişare ederek ortak noktada buluşup listeyi belirlemek.

· Esnafın sorunlarını yönetim olarak kendi sorunumuz kabul ederek çözümler aramak, esnaflarımızın mağduriyetini ortak noktada buluşup halletme yollarını aramak, gereken çözümleri elde etmeye çalışmak.

· Odamızın sorun yaratan değil, çözüm üreten kurum olmasını sağlamak. Tüm esnaflarımız hatta tüm Çaykaralının saygı duyacağı, katkılarından faydalandığı bir kurum haline getirmek

· Tüm belde ve köylerimizin turizm pastasından pay almalarına katkı sağlamak

· Belediyemizle işbirliği içinde çalışmak, esnafımızın görsellik bakımında ticaret haneleri güzelleştirmek belediyenin buna katkı sağlamasına ön ayak olmaya çalışmak

· Esnafımıza daha fazla gelir getirecek imkanları, belediyemize esnaflar olarak başvurup ivedilikle yapılmasını istemek,(örn. otopark düzeni, çevre düzeni, Çaykara girişinin güzelleştirilmesi gibi ve daha birçok önemli hizmetler.)

Esnafımıza zarar verecek tüm eylemlerin karşısında olacağız. Artık barışık yaşamamız gerektiğine inanıyorum. Birbirleriyle olmadık yerde küsen esnaflarımızın barışmalarını sağlamanın hepimizin görevi olması gerektiğini düşünüyorum. Atalarımızdan öğrendiğimiz gibi, tüm alışverişini benden değil yandaki esnaftan da bir şeyler al siftah yapsın diyen ecdadımız gibi davranmamız gerektiğini, bu duyguları taşıyan esnafın başarılı olacağını, bu bilinci aşılayacak birer idareci olmamız gerektiğini tüm kalbimle inanıyorum.

Sonuç olarak Çaykara esnafımıza ve Çaykara ilçemizin tüm halkına hizmet etmeğe, hizmetkâr olmaya geliyoruz. Dertleriniz derdimiz, sıkıntılarınızı sıkıntımız görüp, onları çözmeye geliyoruz. Esnaflarımızın bana verecekleri oyların kendilerine çok güzel katkılar, odamıza ve kendilerine hizmet olarak döneceğini bilmelerini istiyor, herkesi saygıyla ve sevgiyle selamlıyor Allah’a emanet ediyorum.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.