ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5262
EURO
34,7427
ALTIN
2.488,30
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
19°C
reklam

Güneydoğulu alimler Sultanmurat Cami Derneğinin davetiyle Trabzon’da olacak

Güneydoğulu alimler Sultanmurat Cami Derneğinin davetiyle Trabzon’da olacak
22.08.2017 11:48
A+
A-

Diyarbakır’dan 50’ye yakın alim ve kanaat önderi Sultanmurat Şehitler Camii Derneğinin davetlisi olarak Trabzon’a geliyor.

Ziyaretle ilgili Sultanmurat Cami Derneği Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım’ın verdiği bilgiye göre 25-30 Ağustos tarihleri arasında Arsin Falkoz Kur’an Kursu yöneticisi Ahmet Öztürk’ün katkı ve destekleriyle iki yöre arasındaki kardeşliğini pekiştirmek amacıyla çoğunluğu Diyarbakır’dan olmak üzere Güneydoğu Anadolu’dan 50’ye yakın alim ve hoca efendi Çaykara, Sultanmurat, Uzungöl, Ayder, Haçka yaylası, Rize, Trabzon şehir ziyaretleri olmak üzere Doğu Karadeniz bölgesine bir ziyaret gerçekleştirecekler.

Diyarbakır’ın en önemli medreselerinden olan “Suffe medresesi” hocaları ve genel merkezi Ankara’da bulunan, genel başkanlığını Muhittin Yıldırım’ın yaptığı Din Görevlileri Birliği Derneğinin ortaklaşa düzenlediği bu kültür ve kardeşlik gezisi esnasında manevi mekânlar, Kur’an Kursu, müftülük, kaymakamlık ve valilik ziyaretleriyle kardeşliğimizi Müslümanlık ortak paydasında birleştirmesi ve pekiştirmesi amaçlanıyor.

Ziyaret kapsamında Çaykara Ulucami Mahallesinde 27 Ağustos 2017 Pazar günü yapılacak olan 16’sı bayan 23 Kur’an hafızının icazetlerini alacağı törene de Çaykara müftüsünün davetiyle katılacakları ögrenildi. Ayrıca Salı Güneydoğudan ilimize gelen hocalar grubuna Trabzon’da üst düzey yetkililerin katılımıyla bir öğle yemeği verilecek. Yemeğin ardından birçok konuda bilgi alış verinde bulunulacak. Trabzon’un dini, tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgi edinecek olan hocalar grubu 30 Ağustos Zafer Bayramı günü Haçka yaylasını ziyaret edip ardından Güneydoğu’ya dönecekler. Syultanmurat Şehitler Camii Dernek Başkanı Muhittin Yıldırım bu ziyaretlerin bölgeler arasında dayanışmayı ve kardeşliği artıracağı, bu ve benzeri programların gelecek dönemlerde Güneydoğudan Karadeniz bölgesindeki Kur’an kurslarına da kız ve erkek talebelerin daha yoğun gelmesini sağlayacağını söyledi.

Cami açılışı için Cumhurbaşkanı davet edildi

Sultanmurat Şehitler Camii dernek Başkanı Muhittin Yıldırım Cami inşaatının yüzde 98 oranında tamamlandığını ve açılış hazırlıklarına başlandığını belirtti. Yıldırım “Açılış için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı davet ettik. Kendileri programları uygun olması halinde inşallah camimizin açılışına katılacaklardır” dedi.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.