ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5994
EURO
34,8026
ALTIN
2.503,83
BIST
9.431,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Parçalı Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
24°C
reklam

Gurbet ve Bayramlar

Gurbet ve Bayramlar
05.09.2010 14:00
A+
A-

Gurbet ve Bayramlar 1

Merhaba değerli hemşerilerim..

Gurbet duygusu sevgi ile ayrılık özlemini bir araya getirir.

Gurbet herkesin ruhunda ve kalbinde iz bırakan garip duyguları yaşatan sözcük..

Gurbetin bunaltan yalnızlığında, bazen gözlerimiz bulutları, kuşları arar.

Hele bayramlarımız, bayram namazlarımız, o saygı, sevgi ve muhabbet günlerimiz, el öpmeler, Mezarlarımıza yaptığımız ve okuduğumuz dualar, Gözlerimizin önünde filim şeridi gibi gelir.

Eğer gurbette yaşıyorsanız, şöyle derinlerde bir yer de, içerinizin öksüz kaldığını hissedersiniz, Hep bir yanınız yarımdır, hep bir şeyleriniz eksiktir yaşamınızda.

Hayatınız koşuşturmalar içerisinde, geçiyordur mutlaka. Ama ya içerinizde ki o adını koyamadığınız şey ? O sızı. Hani bildiğiniz ama ne olduğunu tam tarif edemediğiniz o sıkıntı. Daralıverir yüreğinizde,  Hiç bir yere sığamazsınız. Bütün suçu gurbete yüklersiniz, yalnızlığınızla baş başa kalıverince, gidecek kapı sığınacak bir liman bulamayınca ne zor geçer dakikalarınız.

Hele bir de gece oluverince hepten yalnızsınızdır. İşte o zaman bir de bakmışınız ki göz pınarlarınızdan süzülüvermiş yaşlar. Sevdiklerinizi özlediğinizi, anlar, Ah şimdi yanımda olsaydı, diye düşlersiniz. İnsanoğlu hep birilerine hasret yaşar bu hayatta.

Çok hissettiğimiz güzel duyguları bile karşımızdakilere hissettiremiyor, seni seviyorum demek zor geliyor bize.

Hayat meşguliyetler, dertler tasalarla, birçok uğraşlarla çok çabuk geçiyor. Sevdiklerimize çok geç olmadan, fırsat elden gitmeden, onları yitirmeden sevdiğimizi söyleyelim.

Memleketten uzakta olan gurbet mağduru hemşerim unutma!
Gurbette alınanlar, sılada bırakılanların yerini dolduramaz.

Sevgiyi tanımayanlar ayrılığın acısını da bilmezler, özlemezler ve gurbet hissi duymazlar.
Sevmeyen bir kalb, Yunus’un tabiri ile “.kuru bir taş” a benzer. Onun üstünde ne çiçek, ne de gözyaşı yeşerir.

Şunu unutmayın asla; Köyde, her ev birini bekler. Köylerimiz mahzun garip ve boş.

Köye geldiğinizde bakımsızlıktan, sahipsizlikten yıkılan evler karşılar sizi. Duvarların dibinde otların evinizi kapattığını görürsünüz. Yıkılan evlerin, ahırların, mereklerin kimi duvarlarını görür ve evinizin önünde çay içtiğiniz babanızın acılarını, her gün evin önünü süpüren annenizin ve komşularınızın seslerini duyar gibi olur,o anıları yaşarsınız gözlerinizden akan yaşlarınızla..

İşte bu yüzden köyde olmak vardı bayramlarda. Yanımızdan çekip giden çocukluğumuzun ayak izlerini görmek vardı. Yağmur damlası sonrası toprak kokusunu içimize çekmek vardı, sevdiklerimize ulaşmak onlarla kucaklaşmak vardı. Ama bir Bayram daha birçoğumuzun hayallerinde kaldı değilmi?

Güzel vatanlarından giden ya da gitmek zorunda bırakılan güzel insanlar. Bir kereliğine olsa hüznü kederi kovalım ruhumuzdan

Siz gurbetteki kardeşlerimiz; Bayram namazından sonra sarılın telefonlarınıza İlk olarak birbirimizin kalbini kırdığımız insanların gönlünü alalım, gözleri kulakları yolda olan, Babanızı, ananızı, kardeşlerinizi ve tüm sevenlerinizi arayın unutmayın ki onlar sizi bekliyor…

Benim ömrümde ırmaklar vardır, sularında hayallerimi yüzdürdüğüm, benim ömrümde sevdiklerim vardır, Bayramlar ayrı geçince üzüldüğüm.

Bayramınız mübarek olsun!

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.