ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
19°C
Trabzon
19°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Parçalı Bulutlu
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
reklam

Hatay Belen’de Bir Çaykara Yaylacısı

Hatay Belen’de Bir Çaykara Yaylacısı
10.07.2013 15:07
A+
A-

Hatay Belen'de Bir Çaykara Yaylacısı 1

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yaşayan Çaykaralı emekli öğretmen İsmail Varlıbaş, AB ortaklığında yaptığı yayla projesiyle ilgi odağı oldu. Hatay’ın Belen ilçesine bağlı Atik Yaylası’nda ‘Varlıbaş Uyku Sarayı’ adı altında hizmete giren tesis, temiz havası ve doğal ortamıyla büyük beğeni topluyor. Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yaşayan emekli öğretmen İsmail Varlıbaş, bu yatırımı bölgeye kazandırmanın onurunu yaşadıklarını söyledi.

Artık insanların aileleri ile birlikte yaz aylarında uygun fiyata tatil yapabileceği bir tatil sitesinin olduğunu söyleyen Varlıbaş, “Avrupa Birliği ile ortak bir proje hazırlayıp tatil köyümüzü hizmete açtık. Türkiye’nin kalkınması için girişimcilerimizin bu tür projeleri artırmaları gerektiğine inanıyorum. Odalarımız, ailelere yönelik iki yetişkin iki çocuk olmak üzere lüks bir otel odası olarak dizayn edilmiştir. Kalifiye personellerimiz ile birlikte en kaliteli hizmeti verme çabasındayız.” dedi.
Yayla turizminin Türkiye genelinde ve bölgede yaygınlaşması gerektiğine dikkat çeken İsmail Varlıbaş, “Bölgemizde yayla turizmini canlandırmak için kırsal alanda bir turizm işletmesi kurmaya karar verdik. Avrupa Birliği ile ortak bir proje başlattık. Tesisin yerini vakıflardan yap-işlet modeli ile kiraladık ve sonunda yine devlete kalacak olan bir tesisi hizmete açtık. Kırsal alanda istihdamın artırılması yönünde bu tesislerin hizmete girmesi, çocukların ve ailelerin kırsal alanda yaşamaları ve doğal ortamı paylaşmalarının önemli olduğunu düşündük. Bu vesile ile Hatay’ın havasının en temiz yerlerinden biri olan Belen Atik Yaylası içerisinde bu tesisi inşa ettik. Avrupa’da doğayla iç içe bu tür tesislerin sayısı oldukça fazla.” diye konuştu.
Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.