ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,6067
EURO
34,7737
ALTIN
2.490,71
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
19°C
reklam

Hurmaların Padişahı: Acve

Hurmaların Padişahı: Acve
05.07.2014 01:46
A+
A-

Hurmaların Padişahı: Acve 1

Peygamber Efendimizin mübarek elleriyle diktikleri, Medine ve çevresinde yetişen ‘Mucizevi’ Acve hurması hem özellikleri hem de fiyatı ile diğer hurmalardan farklı özellikler taşıyor.
‘A

cve’ (yanık) isminin mucize üzerine verildiği rivayet edilen hurma, Peygamber Efendimiz’in “Acve hurması zehire karşı şifadır.”, “Her kim sabahleyin 7 tane Acve Hurması yerse ona o gün zehir ve sihir zarar veremez” hadis-i şeriflerine mazhar olan Acve hurması, Trabzon’da kilosu 120 TL’den satılıyor. Trabzon Kemeraltı’ndaki iş yerinde bir çok hurma çeşidini satışa sunan merhum fahri vaiz Davut Şahin’in oğlu Hüseyin Şahin, Acve hurmasının her yönüyle diğer hurmalardan farklı olduğunu söylüyor.
Şahin, Acve hurmasının faydalarını şu şekilde sıralıyor:
“Yüksek nisbette meyve şekeri ihtiva ettiği için enerji kaynağı olarak telakki edilir. A vitamini bol miktarda ihtiva eder, bu da gece körlüğü için çok faydalıdır. Teskin eden ve huzur veren ilahi bir ilaçtır. B1 vitamini ihtiva ettiği için kasları kuvvetlendirir. B2 ve B12 vitaminlerini ihtiva ettiğinden karaciğere yardımcıdır. Bilhassa sarılık hastalığı için birebirdir. Fosforu bol ihtiva ettiğinden erkeklik gücünü en çok arttıran bir ilaçtır. İştah açıcıdır. Bağırsak tembelliği olan hastalar için bir ilaçtır. Çünkü kalın bağırsaktaki zehirli maddeleri temizler, atar. Demir ihtiva ettiğinden kansızlık (Anemi) için önemli bir tedavidir.Hurmada lif oranı çok yüksektir. Bol çeşit vitamin ve mineralleri içerir. Potasyum oranı hurmada çok yüksektir. Kolestrolün tedavisinde mükemmeldir. Vücuttaki şeker oranını düzenleyen tek meyvedir, sodyum yoktur. Rahim kaslarını kuvvetlendirir bu da doğum esnasında kolaylık ve rahatlık temin eder. Hurmanın gıda değeri çok yüksektir. 100 gramında 1.5 gram protein, 50 gram karbonhidrat bulunan hurmanın kalori değeri ise 225. Bu sebeple bedenen ve zihnen yorgunluk çekenlere, hastalıktan bitap düşmüş olanlara çok fayda veriyor. Hurma enerji verirken bol fosfor, kalsiyum, demir ve gıda maddeleri ile kansızlığa, vereme ve kemik zayıflığına karşıda bünyeyi koruyor.”

Kaynak: Milliyet

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.