ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5272
EURO
34,7165
ALTIN
2.486,81
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
19°C
reklam

İnternet ve Yeni Medya Konferansı Yapıldı

İnternet ve Yeni Medya Konferansı Yapıldı
02.05.2012 10:45
A+
A-

İnternet ve Yeni Medya Konferansı Yapıldı 1

Basın İlan Kurumu ile İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu tarafında

n, medya ile ilgili kişi ve kuruluşları bilgilendirmek amacıyla Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde bir konferans düzenledi.

Konferansa, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) Genel Başkanı Nizamettin Bilici ile Rize eski valisi ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu ile akademisyenlerin yanı sıra Trabzon, Rize, Samsun, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Ordu ve Ankara’da faaliyet gösteren yaklaşık 300 medya mensubu ve valilik basın müdürleri katıldı.

Etkinliği her geçen gün artan internet medyasına yönelik olarak eğitme ve bilgilendirme amacı ile gerçekleştiren program Rize Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ile başladı. Basın İlan Kurumunu tanıtan filmin gösterimin ardından ise İMEF Genel Başkanı Nizamettin Bilici  konuşma yaptı. Federasyon olarak yaptıkları çalışmalardan söz eden Bilici, İnternet medyasının sosyal etkileri ve internet haberciliği konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Basın İlan Kurumu olarak yerel basının yanında olmaya çalıştıklarını belirten Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, internet medyasının teknolojik ve hukuki zemininin sağlam olması, gerek görsel gerekse yazılı basında görev yapan basın mensuplarının sıkıntılarının giderilmesine yönelik ilgili kurumların ortak şekilde çalıştığını kaydetti. Mehmet Atalay medyadaki sansür konusuna da değinerek yurt dışındaki gazetelere manşet olmuş bazı haberleri salonu dolduranlarla paylaştı. Basın İlan Kurumunun tarafsız bir kurum olduğunu aktararak kurumun hiçbir şekilde günlük siyasi programa göre hareket etmediğini ifade eden Atalay; “Görüş belirtmemizden kimse rahatsızlık duymasın. Bunu sansür olarak kabul etmesin. Bir kurum kalkacak düzenleyici ve denetleyici rolünü üstlenecek, bunu yürürlüğe koyacak, bunu uygulamak zorunda. Olmazsa başkaları yapıyor.” dedi.

İlçemizden Çaykara Gazetesi editörleri Sami Ayan, Ziya Çamurşen, Ali Kemal Sevinç ile gazete haber derleyicisi İdris Varlı, yesbalkoyu.net site editörleri Muhammet Baltacıoğlu ile İ.Hakkı Baltacıoğlu katıldı.

İnternet ve Yeni Medya Konferansı Yapıldı 2

Site yönetimi seminerde Basın İlan Kurumu Başkanı Mehmet Atalay ve İMEF Genel Başkanı Çaykaralı Nizamettin Bilici ile seminer sonunda bire bir sohbet ettiler.

Ayrıca Rota Haber imtiyaz sahibi Ünal Tanık’la da sohbet eden site yönetimi internet medya konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Site yöneticisi  Sami Ayan Rota Haber imtiyaz sahibi Ünal Tanık’a  sitemizin Google Analytics verilerine göre tıklama oranını paylaştı. Ayan’ın Çaykara Gazetesi’nin asgari 2000 tekil olmak üzere günlük 5000 tekil ziyaretçi, 15 ile 20.000 dolayında da çoklu ziyaretçi rakamlarını yakaladığını belirtmesi üzerine Ünal Tanık bu oranın çok güzel ve sevindirici olduğunu ifade ederek yerel sitelerin ulusal sitelerden farklı olması gerektiğini ifade etti. Tanık “Yerel siteyi özel yapan da onun yerel olmasıdır. Bence yerel  siteler ulusal haber vermemelidir” dedi ve kendilerinin her türlü yardıma hazır olduğunu söyledi.

İnternet ve Yeni Medya Konferansı Yapıldı 3

İMEF Genel Başkanı Nizamettin Bilici’ile de sohbet eden site yönetimi  Genel başkanın Çaykaralı olması nedeniylede sohbete Çaykaralı olan Taka gazetesi Muhasebe Müdürü Zihni Ağırman’da iştirak etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen sohbet hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

İnternet ve Yeni Medya Konferansı Yapıldı 4

Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığını İçişleri Bakanlığı Müsteşarı, Rize eski Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu  ve Genel Başkanlığını Nizamettin Bilici’nin yürüttüğü İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu’nun (İMEF) 13 ilde temsilciliği bulunmakta. İMEF Genel Başkan Yardımcılıklarını ise Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Dr. Süleyman Basa ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Rıza Köroğlu yürütmekte. İMEF’in Çaykara Temsilciliğine ise sitemiz editörlerinden Ali Kemal Sevinç atandı.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.