ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
17°C
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C
reklam

Kaçak hafriyat kamyonları takip edilecek

Kaçak hafriyat kamyonları takip edilecek
03.05.2017 15:25
A+
A-

Hafriyat kamyonlarının uydudan takip edilmesi projesinde son aşamaya gelindi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kaçak ve izinsiz hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının çevreye duyarlı bir şekilde belirlenen hafriyat depolama sahalarına boşaltılmasının sağlanması amacıyla çalışmalarının son aşamaya geldiğini söyledi. Trabzon’da hafriyat taşımacılığı yapan tüm kamyonlara ‘uydu takip cihazı’ monte edileceğini kaydeden Gümrükçüoğlu; kamyonların ancak Hafriyat Atığı, İnşaat ve Yıkıntı Atığı Taşıma İzin Belgesi almak ve Hafriyat Yazılım Sistemi’ne entegre olmak suretiyle bu alanda taşımacılık yapabileceğini ifade ederken, böylece izinsiz alanlara hafriyat atığı dökülmesinin önüne geçileceğini söyledi.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: HAZIRLIKLARIMIZ TAMAMLANDI

Büyükşehir Belediyesinde konuyla ilgili olarak gerçekleştirilen değerlendirme toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu şunları kaydetti: İlimiz genelinde taşkın riski ve çevre kirliliği oluşturan dere yataklarına, su havzalarına, tapulu ve hazine arazilerine; kaçak ve izinsiz olarak hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının dökülmesinin önüne geçmek ve bu atıkların belirlenen depolama sahalarına dökülmesini sağlamak için hafriyat kamyonlarının uydudan takip edilmesi ve böylece il genelinde sağlıklı bir Hafriyat Yönetimi Planı oluşturmak için gerekli hazırlıklarımız tamamlanmıştır.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: BELGESİZ TAŞIMACILIK YASAK

Bu kapsamda il sınırlarımız içerisinde belli yerlerde gerekli mevzuat şartları da dikkate alınarak belirlenen yaklaşık 10 ayrı hafriyat depolama sahasına Büyükşehir Belediyemizden Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atığı Taşıma İzin Belgesi ve ilgili ilçe belediyesinden Atık Taşıma Kabul Belgesi alan kamyonların hafriyat atıklarını nakletmesi sağlanacaktır. Böylece izinsiz ve kaçak hafriyat dökümlerinin önüne geçilmiş olacaktır.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: ARAÇLARA TAKİP SİSTEMİ TAKILACAK

Bunun için hafriyat kamyonlarının yerlerinin anında tespit edilebilmesi amacıyla araçlara, Büyükşehir Belediyemiz Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığının kullandığı Hafriyat Yazılım Sistemine entegre uydu takip cihazı takılarak sisteme dahil edileceklerdir. Bu sisteme dahil olmayan kamyonların hafriyat atığı taşınmasının yasaklanması planlanmaktadır. Böyle bir durum tespit edildiğinde ilgili kanunlar gereğince yasal işlemlerin yapılması caydırıcılık oluşturacak ve kamyonların araç takip sistemine entegre edilmesinin çabuklaştırılması sağlanacaktır.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: CEZAİ İŞLEM UYGULANACAKTIR

Söz konusu uygulama kararlılıkla sürdürülecektir ve iki ay içerisinde sisteme entegre olmayan, ilgili belgeleri bulundurmayan ve depolama sahaları dışında her hangi bir yere kaçak ve ya izinsiz hafriyat atığı boşalttığı tespit edilen araç ve firma sahiplerine 2872 sayılı Çevre Kanunu gereğince yaptırım uygulanacaktır.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Dairesi

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.