ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5978
EURO
34,6499
ALTIN
2.526,36
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Parçalı Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
19°C
Salı Az Bulutlu
25°C
reklam

Karaçam-Bayburt Tüneli Gündemde

Karaçam-Bayburt Tüneli Gündemde
13.12.2011 00:23
A+
A-

Karaçam-Bayburt Tüneli Gündemde 1

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, “Karaçam ile Bayburt arasında modern bir tünel yapmayı düşünüyoruz” dedi. TAKA Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı

Yusuf Turgut’a bir açıklamada bulunan Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Karadeniz sahillerini Anadolu’ya bağlayacak tüneller hakkında açıklamalar yaptı.

2023 yılına kadar toplam 6.5 milyar liralık tünel yatırımı yapılacağını söyleyen Turhan, Karaçam ve Bayburt arasına da tünel yapmayı düşündüklerini söyledi.

Yapımı devam eden Araklı-Bayburt tüneli ve kısa bir süre ihaleye çıkan Kop tünelinin ardından yeni bir tünel müjdesi Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan’dan geldi. 

Karadeniz Bölgesi’ne yapılan tünel ve yol yatırımlarını değerlendiren Turhan, konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Türkiye genelinde 100 kilometrelik tünel yatırımı hedeflediklerini söyleyen Turhan, “Çalışmaların 10-12 yıl arasında bitirilmesini hedefliyoruz” dedi.

Tünel ve viyadük çalışmalarının ağırlıklı olarak Karadeniz Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi’nde olacağını ifade eden Turhan, Karaçam ile Bayburt arasında da modern bir tünel yapmayı düşündüklerini dile getirdi. Trabzon-Erzurum yolunun Torul-Gümüşhane arasında toplam 9 tünel yapıldığını bu tünellerin tamamlanması ve Zigana’nın zeminden geçilmesi halinde Trabzon ile Gümüşhane arasının da yarım saate ineceğini de müjdeleyen Turhan, Araklı-Bayburt tüneli ve Kop tüneli hakkında da açıklamalarda bulundu.

Turhan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Karayolları olarak 2 trilyon dolarlık bir ticaretin alt yapısıyız. Güzergâhlarda kapasite artırımı ve iyileştirme yapıyoruz. Türkiye genelinde ana arterleri duble ve otoban haline getirdik. Bölünmüş yollarla limanlar arasında bağlantı kurduk. Yurt içi ve yurtdışı ticaretin olmazsa olmazı olan yol konusunda önemli çalışmalar yaptık. Ancak bazı bölgelerde viyadük ve tünel çalışmaları gerekiyor. Bunlar Akdeniz ve Karadeniz bölgesinde olacak. 100 kilometreye yakın yeni tünel yapacağız. Maliyeti 6.5 milyar lira civarında. Ovit tüneli ile ilgili ihaleye çıkacağız. Zigana dağında yapılan tünel işlevini kaybetti. Artık zeminden yeni bir tünel çalışması yapılıyor ve ihaleye hazırlıyoruz. Yolun güvenliğini ve kapasitesini artıracağız.”

“Bayburt ve Trabzon arası 90 kilometre daha kısalacak”

“Artvin Cankurtaran tünelinde 2 kilometrelik bir delme işlemi yapıldı. Yine Artvin ve Rize’yi doğuya bağlayacak Kırık tüneli var. 5-6 kilometrelik bir tünel olacak. Çalışmaları sürüyor. Araklı-Salmangas-Bayburt tüneli başladı. Bu tünel Bayburt ile Trabzon’un arasını 90 kilometre kısaltacak. Yapımı 2 yılda tamamlanacak. Ayrıca Kop tünelinin ihalesi yapıldı. Karayolları olarak Karaçam ile Bayburt arasında da modern bir tünel yapmayı düşünüyoruz. Bu tünellerin bir kısmı 2 yıl bir kısmı 5 yıl, bir kısmı ise 10 yılda tamamlanacak. Yayladaki Karadeniz insanı sahile daha çok inecek, sahildeki Karadenizli ise yaylaya daha rahat çıkacak.”

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.