ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5707
EURO
34,7707
ALTIN
2.491,02
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
19°C
reklam

Kaymakamdan Onurlu Oturuş

Kaymakamdan Onurlu Oturuş
03.07.2009 03:33
A+
A-

Tatvan Kaymakamlığı ile DTP’li Belediye Başkanlığı tarafındaan organize edilen Tatvan Doğu Anadolu Fuarı’nın açılış töreni akşam saatlerinde gerçekleşti. Bu yıl 41’nci defa düzenlenen

fuarın açılışına DTP’li Muş miletvekilleri Sırrı Sakık, M. Nuri Yaman, DTP’li Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, DTP’li İlçe Belediye Başkanı Abdullah Ok ve yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Tatvan Belediyesi önünde toplanan topluluk, fuar alanına ulaşmak için 3 kilometrelik kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Ancak kalabalık, yürüyüşün yapıldığı yolda iki gruba ayrıldı. Bu gruplardan birini DTP’liler oluşturdu. Öndeki grubu oluşturan Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, DTP’li Belediye Başkanı Abdullah Ok ile bazı kurum amirleri ve bazı vatandaşlar dev bir Türk Bayrağı eşliğinde yürüdü.

Bu topluluğu yaklaşık 300 metre gerisinde ise Muş milletvekilleri Sakık ve Yaman ile Bitlis Milletvekili Karabaş’la DTP’lilerin bulunduğu grup yürüyüşü gerçekleştirdi. Bu grubun yürüyüşü esnasında üzerinde Yurtsever Demokratik Gençlik yazılı olan bir flamanın açılması dikkati çekti.

ORGANİZATÖR YETKİLİSİNDEN TÜRK BAYRAĞI’NA MÜDAHALE

Tatvan Doğu Anadolu Fuarı’nın açılış organizasyonunu üstlenen Diyarbakır’daki firmanın görevlisi olduğu belirtilen Hülya Dağ, kortej yürüyüşü sırasında Türk Bayrağı’na müdahalede bulunmak istedi. Türk Bayrağı’nın bulunduğu grubun yanına gelen Hülya Dağ, zabıta memuruna “Bu bayrağın burada ne işi var. Lütfen müdahale edermisiniz” uyarısında bulundu.

Zabıta memuru ise Hülya Dağ’a, “Ben ona müdahale edemem, sen bana hiçbir program veremezsin” cevabını verdi. Bunun üzerine Dağ, “Türk Bayrağı yok, sadece fuar bayrakları var” diye konuştu. Bu sırada konuşmalara şahit olan bir vatandaş, “Bayrağın nesi sizi rahatsız ediyor” diye araya girdi. DTP’li olduğu tahmin edilen bir başka vatandaş ise, “Nesi ediyorsa ediyor” diye konuştu. Bu diyoloğun ardından Dağ, bayrağı taşıyan gençlere yönelerek, “Hayır olmayacak. Toplar mısınız” dedi, zabıtaya da dönerek “Müdahale edin” diye konuştu.

Olaya şahit olan bazı DTP’liler, Kürtçe olarak Dağ’ı yatıştırmaya çalıştı. Bunun üzerine Hülya Dağ, oradan uzaklaştı ve gerilim tırmanmadan sona erdi. Ardından korteje katılan iki grup fuar alanına geldi.

İSTİKLAL MARŞI OKUNMADI

Fuarın açılışında da ilginç görüntüler oluştu. Açılışta, bu yıl istiklal marşı okunmadı. Ancak DTP’liler, sözde devrim şehitleri adına saygı duruşunda bulundu. Bu sırada DTP’li Muş milletvekilleri Sakık ve Yaman ile Muş Milletvekili Karabaş, Belediye Başkanı Ok ve diğer DTP’li ilçe yöneticileri ayağa kalkarak saygı duruşuna eşlik ederken, Kaymakam Şefik Güldibi ise ayağa kalmadı. Protokol için ayrılan bölümde yaşanan bu olay büyük dikkat çekti. Kaymakam Güldibi ile birlikte açılışta bulunan kurum amirleri, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve Muhtarlar da bu esnada kaymakamla birlikte yerlerinden kakmadı. Herhangi bir gerginliğin yaşanmadığı bu saygı duruşunun ardından da açılış törenine geçildi.

KÜRSÜYE KÜRTÇE DAVET EDİLDİ

Tatvan Doğu Anadolu Fuarı’nın açılış konuşmasını yapacak olan DTP’li Belediye Başkanı Abdullah Ok, kürsüye Kürtçe yapılan anonsla davet edildi. Başkan Ok, bu yıl farklı etkinlikler yapmayı amaçladıklarını belirterek, “Konser, sergiler, paneller, sinema gösterileri ve birçok kültürel ve sanatsal faaliyetler gerçekleşecek. Geçen yıllarda festivalin resmi kurumların standları ile lahmacun ve dürüm salonlarından farklı olarak, bu yıl halka mal olmuş sanatçılar, sinema filmleri, belgeseller, yöre halkının giyim tarzı sergiler ve birçok alanda paneller düzenleyecek” dedi.

DTP’LİLER KAYMAKAMI ALKIŞLADI

Belediye Başkanı Ok’un ardından Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, önce Kürtçe, daha sonra da Türkçe anons edilerek kürsüye çağrıldı. Kaymakam Güldibi, konuşma kürsüsüne gelirken, DTP’lilerin alkışlaması da dikkat çekti. Kaymakam Güldibi, ilçenin güzelliklerinden söz ederek birlik ve beraberlik mesajları verdi. Kaymakam Güldibi, Tatvan’ın Doğu Anadolu’nun incisi olduğunu belirterek, “Her türlü doğal güzelliği ve sıcak kanlı insanı ile bölgede eşi benzeri yoktur. Burada Tatvan halkına hizmet etmek bizim için şereflerin en büyüğüdür. Mevlana misali kucaklarımızı sevgiye açtığımız zaman birbirimizi ufak tefek farklılıklardan ayırmadığımız zaman hak ettiği yere gelecektir. Bizler Mevlana torunuyuz. Tatvan’la ilgili çok ciddi adımlarımız var. Tatvan’ı sağlık merkezi ve turizm merkezi haline getireceğiz. Bizler gücümüzü dağıtmadan birleştirdiğimiz zaman parmaklarımızı insanların gözüne sokmadığımız zaman ve sevgi ile kucakladığımız zaman Tatvan, Tatvan olacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 41’inci Tatvan Doğu Anadolu Fuarı, Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, milletvekilleri ve belediye başkanı tarafından fuar kurdelesinin kesilmesiyle start aldı. 30 Haziran – 20 Temmuz tarihleri arasında açık kalacak fuar kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.