ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
35,5679
EURO
36,6188
ALTIN
3.095,41
BIST
9.924,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
reklam

Kemal Ataman’dan TRT Diyanet’te düşünce programı

Kemal Ataman’dan TRT Diyanet’te düşünce programı
27.10.2015 07:42
A+
A-

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal Ataman’ın moderatörlüğünde yeni bir düşünce programı başlıyor. TRT Diyanet TV’de her hafta Çarşamba günleri 22:30’da yayınlanacak program entelektüel birikimi izleyicilerle paylaşıyor.

Doç. Dr. Ataman programıyla ilgili şunları söyledi:

“TRT Diyanet TV’de “AKIL ÇIKMAZI: Çelişkilerimizin İtirafı” adlı yeni bir programa başlıyoruz. Program, bilinen anlamıyla “dini” bir program olmayıp, hayata dair sorgulanmayı hak eden her türlü konuyu, sosyolojiden dine, psikolojiden felsefeye ve uluslar arası ilişkilere kadar, çeşitli perspektiflerden ele almayı hedefliyor. Her programda konuya uygun ve alanında uzman iki konuğu ağırlamaya gayret edeceğiz. Programın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Konuklarının Asım Yapıcı ve Vejdi Bilgin olduğu ilk program, 28 Ekim Çarşamba akşamı saat 22.30’da yayınlanacak.

Fragman için videoya tıklayınız…

Doç. Dr. Kemal Ataman

Çaykara Şahinkaya’da doğdu. İlkokulu bitirdikten sonra hafızlığını Şahinkaya’da Mehmet Bayraktar hocadan tamamladı. 1986’da Çaykara İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. Bir süre Bursa’da din görevlisi olarak çalıştı. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olduktan sonra yüksek lisansını aynı fakültede yaptı. Amerika’da tamamladığı Doktorasının ardından Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesine hoca olarak döndü. Bu dönemde Almanya’da bir üniversitede misafir öğretim üyesi olarak iki yıl dersler verdi. Din Sosyolojisi alanında önemli bir bilim adamı olan Ataman evli ve iki erkek çocuk babasıdır. Halen Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

  1. M.Ataman dedi ki:

    Hayırlı olsun, insanlara faydalı olması dileğiyle.