Merkezi Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan misyoner teşkilatı ülkemizin değişik yerlerinde olduğu gibi ilçemiz insanlarına da mektup göndererek Hıristiyanlığa çekmeye çalışıyor.
Misyonerler İlçemiz Taşlıgedik köyünde ikamet eden emekli teknisyen Mehmet Oğuz’u da mektup ile Hıristiyanlığa davet ettiler. Mektup yollanarak davet edilen Mehmet Oğuz “ tanımadığım insanlar ve görüşmediğim insanlar bana nasıl mektup yolluyor. Adresimi nerden buluyorlar. Bunu hazmedemiyorum. Kur’anı kerimi ezberlediğini ve bir günde baştan sona hocasına okuduğunu söyleyen Oğuz eğer din değiştirmesi gereken biri varsa bence onlardır. Onlar Hz İsa’nın Hiristiyanlara bildirdiği ve müjdelediği Hz. Muhammet (s.a.v) tabii olarak Müslüman olmaları gerekir”. Dedi
Misyonerler Mehmet Oğuz’a gönderdikleri mektupta Teslis (üç ilah) ve Hz. İsa”nın Allah”ın oğlu olduğu” gibi fikirlere yer verilmiyor. Mektupta önce Allah”ın adalet ve merhamet ederek bağışlama özelliğine değinen misyonerler, insanları bu yollar Hıristiyanlığa çekmeye çalışıyorlar.