Önceki gün evinin önünde ölü olarak bulunan ve bu gün toprağa verilen Soğanlı köyünden Enver Niyazi Yazıcı 2005 yılında Çaykara Gazetesi’ne verdiği röportajda ilginç ifadelere yer vermişti. Çalışmayı ve üretmeyi çok sevdiğini ifade eden Yazıcı “akşam olmasına üzülüyorum. Eserlerimi de düşünürsek 170 sene yaşayacağım demişti.
İşte 2005 tarihli haberimiz ve merhum Enver Yazıcı’nın ilginç ifadeleri.
“170 sene yaşayacağım”
Bu ilginç iddianın sahibi Soğanlı köyünde yaşayan üniversite mezunu Enver Yazıcıoğlu.
Ülkemizde ortalama insan ömrünün 60-70 yıl, azami ise 100 yıl, dünyadaki en yaşlı bilinen insanın da 126 yaşında olduğu gerçeklerinden yola çıkıldığında Enver Yazıcıoğlu’nun ileri sürdüğü iddianın ne kadar ilginç olduğu ortaya çıkıyor.
Kendisine ait atölyesinde çalışmakta olan Yazıcıoğlu’na iddiasının nedenini sorduğumuzda kendinden emin bir şekilde; “Üniversite mezunuyum, hiç evlenmedim. Hayatımı çalışarak, üreterek ve okuyarak geçirdim. Hayatımda okumaya ve çalışmaya doyamadım. Her insan gibi bir gün ben de öleceğim. Ama okumaya ve çalışmaya doymadan öleceğim. Rahmetli babam kesici aletlerin tamir ve bilemesini yapardı. O öldükten sonra çevrede baba mesleğine ihtiyaç olduğunu gördüm. Babamdan bu yönde öğrendiklerimle ben de çevreme yardımcı oluyorum. Ayrıca Soğanlı köyünde Sultanmurat yolu güzergâhı üzerinde işçiliği bana ait bir misafirhane inşa ettim. İçerisine bir kütüphane de yerleştirmeyi düşünüyorum. Çalışmayı çok seviyorum. Çoğu kez akşam olmasına üzülüyorum. Karanlık çökmese de biraz daha çalışsam diye. Nasıl 170 sene yaşayacağıma gelince: Şu an 75 yaşındayım. İnsanlar geride bıraktıkları eserlerle yaşarlar. Benim eserlerimin de 100 yıl yaşayacağını tahmin ediyorum. Dolayısıyla 170 sene yaşayacağım. Gördüğünüz gibi 170 yıl yaşamak çok zor değil. Çok yaşamak isteyenlere tavsiyem, geride insanlara faydalı eserler bırakmalarıdır” ifadelerini kullandı.”
Kaynak Çaykara Gazetesi
Haberde bir kaç icattan da bahsedilse iyi olurdu zira merhum hk. daha fazla bilgi edinirdik.
Allah rahmet eylesiun..Elveda Kıymetli insan