ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5879
EURO
34,8428
ALTIN
2.493,41
BIST
9.663,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
25°C
reklam

Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu A.Ü’de Rektör adayı

Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu A.Ü’de Rektör adayı
21.04.2016 12:45
A+
A-

Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ülkemizin köklü üniversitelerinden biri olan Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü için aday olduğunu açıkladı. Hacımüftüoğlu halen aynı üniversitede Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapıyor.

Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun babası da uzun yıllar Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesnde Dekan, Bölüm Başkanı ve Öğretim Üyesi olarak hizmet verdikten sonra halen Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı olarak görev yapmakta olan Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu’dur.

Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu rektörlük adalığı ile ilgili açıklamasında:

“Saygıdeğer meslektaşım,

Kampüsündeki ilkokula başladığım tarihten beri 34 yıldır Atatürk Üniversitemizin adım adım nasıl geliştiğini izleyen, “Üniversiteler Kuran Üniversite” olması yolunda gösterilen çabaların, sergilenen heyecanların ve dökülen terlerin yakın şahidi olan birisiyim. Böyle onurlu bir kurumun mensubu ve imkânlarından faydalanan birisi olarak eski ve yeni her kademedeki tüm yöneticilerine, bilim insanlarına ve liyakatli bürokratlarına minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Artık Üniversitemizin “Dünya Üniversitesi” olma zamanının geldiğine inanıyor ve bu inancımı, sizlerden almayı umduğum destekle eyleme geçirmek istiyorum. Yaptığım geniş çaplı istişareler neticesinde; Atatürk Üniversitesi Rektörlük seçimlerine “REKTÖR ADAYI” olarak katılma kararı aldığımı, bu mektup vesilesiyle sizlere arz etmiş bulunuyorum. Farklı biri değil, sadece sizlerden birisiyim. Saygıdeğer Rektör Adaylarıyla birlikte rekabete değil, bir fazilet yarışına girdiğimize inanıyorum.

Teveccüh etmeniz halinde; “Adalet”ten asla taviz vermeyeceğimden, vicdani sorumluluk ve yüksek vazife şuuru ile çalışacağımdan emin olmanızı diler, saygılar sunarım.” ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun özel internet sayfası için TIKLAYINIZ

Çaykara Gazetesi  olarak genç, alanında öncü ve başarılı akademisyenimizi tebrik ediyor başarılar diliyoruz.

AHMET HACIMÜFTÜOĞLU KİMDİR?

ahmet_hacimuftuoglu26.09.1975 tarihinde Trabzon Çaykara’da doğdu ve babasının akademik görevi vesilesiyle aynı yıl ailesiyle birlikte Erzurum’a taşındı. İlk, orta (Anadolu Lisesi) ve lise (Erzurum Fen) eğitim aşamalarını Erzurum’da; yükseköğrenimini ise İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp (Çapa) Fakültesinde 1999 yılında tamamladı. Aynı yıl tıpta uzmanlık sınavıyla girdiği Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim dalında uzmanlık eğitimini 2003 yılında bitirdi. 2003 yılında Yardımcı Doçent, 2007’de Doçent ve Şubat 2013 tarihinde Profesör oldu.

2005 yılında TÜBİTAK desteği ile gittiği Amerika Ohio State Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Kentucky Üniversitesi Sensör Teknoloji Merkezlerinde, kendi planladığı projesinde 1,5 (bir buçuk) yıl çalıştı. 2008 yılında beyin nörotransmitter ölçümü yapabilen Türkiye’deki ilk, Avrupa’daki ikinci “İn vivo voltametri ve beyin sensor laboratuvarı” nı Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı’nda kurdu. Birer yıl arayla düzenlediği 3 kursla, 78 bilim insanının bu yeni tekniği öğrenmesini sağladı. Bu dönemde iki TÜBİTAK projesini sonuçlandırdı. Hali hazırda 4 ayrı üniversiteden toplam 36 araştırmacının çalıştığı ve bütçesi 2.984.000,00 TL olan Atatürk Üniversitesine alınmış en büyük TÜBİTAK 1003 projesinin yönetici ve yürütücülüğünü sürdürmektedir.

Çeşitli bilimsel kuruluşlardan ve kongrelerden alınmış ödülleri, SCI ve SCI-E’de yayınlanmış 63 adet uluslar arası bilimsel çalışması, 430 atıfı, aldığı 3 adet patenti ve etken maddesi Türkiye’ye ait olan Ülkemizin ilk ilaç patent başvurusu bulunmaktadır.

Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun, 2013 yılından itibaren TÜBİTAK TEYDEB Biyoteknoloji Yürütme Komite Üyeliği, 2014 yılından itibaren Türkiye Beyin Araştırmaları ve Sinir Bilimleri Derneği (TÜBAS) Yönetim Kurulu Üyeliği, 2015 yılından itibaren Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği devam etmektedir.
Evli ve iki çocuk babası olan Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu halen Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

  1. huseyin dedi ki:

    Hayırlı olsun..

  2. Yakup dedi ki:

    Hayırlı olsun.Allah muvaffak etsin..