ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,4649
EURO
34,8352
ALTIN
2.421,86
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Yağmurlu
16°C
Trabzon
16°C
Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
reklam

Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu yeniden Dekanlığa atandı

Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu yeniden Dekanlığa atandı
10.08.2017 09:32
A+
A-

Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu aynı Fakülte Dekanlığına ikinci defa atandı. Atama dolayısıyla bir açıklama yapan Hacımüftüoğlu şunları söyledi:

“Uhdeme asaleten tevdi edilen II. Dönem Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlık vazifesinin liyakatli ve hayırlı halefler yetişmesine vesile olmasını, bizleri de meşru ve kalıcı hizmetlere muvaffak kılmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum”

Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu

25 Aralık 1944 tarihinde Çaykara’nın Karaçam Köyü’nde dünyaya geldi. Babasından ve çevrede tanınmış âlimlerden özel dersler okudu ve teamül halindeki program ve nüshaları ikmal ederek 1965 yılında “Dini İlimler” den icazet aldı. Trabzon İmam-Hatip Lisesinden mezun olup, 1974-1975 öğretim yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden (bugünkü Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi) mezun oldu. Ardından Erzurum İmam-Hatip Lisesi Meslek dersleri öğretmenliğine tayin edildi. Aynı yıl (1975 )’in 12. ayında Atatürk Üniversitesi İslami İlimler (bugünkü İlahiyat) Fakültesine intisap etti.

1987 yılında Doktor,

1996 yılında Doçent,

8 Mart 2002 tarihinde de Profesör oldu.

Başta Kur’an’ın İ’caz ve Beleğatı olmak üzere; Tefsir İlimleri, Arap Dili ve Edebiyatı, Tevhid İlmi ve Kelam, Tefsir Metinleri, Kur’an Semantiği, Kur’an Mealleri ve Terceme teknikleri gibi dersler okuttu. İkisi Arapça olmak üzere dört kitabi ile başta İlahiyat Fakültesi dergisi olmak üzere bilimsel dergilerde makaleleri, katıldığı ulusal ve uluslararası sempozyumlarda sunduğu tebliğleri, çeşitli ansiklopedilerde maddeleri yayınlandı. Sayıları yüzleri aşan panel, konferans, seminer, açık oturum, radyo ve televizyon konuşmalarında; bazen yönetici bazen de katılımcı olarak etkinliklerde bulundu. Mahalli basında çeşitli konularda çok sayıda haftalık makaleler yazdı.

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde 37 yıl Öğretim Üyeliği, Anabilim Dalı ve Bölüm Başkanlıkları, Dekanlık gibi görevler yaptıktan sonra Haziran 2012 tarihinden itibaren kadrosu ile Erzincan Üniversitesi İlahiyat intikal etti. Burada bir yıl Öğretim Üyeliği ve Temel İslam Bilimleri Bölümü Başkanlığı yaptı.

Haziran 2013 tarihinde Bayburt İlahiyat Fakültesi Dekanlığına atandı. Halen bu Fakültenin Temel İslam Bilimleri Tefsir Anabilim dalında Öğretim Üyesi ve Fakültenin Dekanı olarak görev yapmaktadır.

KİTAPLAR ve ANSİKLOPEDİ MADDELERİ

  1. Nihâyetü’l-Îcâz fî Dirâyeti’l-İ’câz, Edisyon Kritik, Dar-ı Sadır, Beyrut, 2002
  2. Teshilü’l-Belağa (Müşterek, Arapça, Birinci isim); İzmir,1997
  3. Kur’an’ın Belagatı ve İ’cazı Üzerine; Erzurum, 2001
  4. İ’caz ve Belagat Deyimleri; Erzurum, 2001
  5. Abdulkahir el-Cürcani; Türkiye Diyanet Vakfı İslâm Ansiklopedisi (DİA), I,247
  6. el-Ahdeb İbrahim; DİA, I, 509
  7. Bedi’ (İlmü’l-Bedi’); DİA, V, 320 vd
  8. Beyan (İlmü’l-Beyan); DİA, VI, 25 vd
  9. Beraat-i İstihlal; DİA, V, 470
Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.