ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5491
EURO
34,7347
ALTIN
2.492,76
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
17°C
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
19°C
reklam

Elektrik kazasının olay yeri görüntüsü

Elektrik kazasının olay yeri görüntüsü
18.04.2015 19:12
A+
A-

Çaykara Yaylaönü Mahallesi (Haros Komları) mevkiinde bir firmaya ait konteynırın başka bir yere nakli sırasında yere indirilirken elektrik akımına kapılması sonucu vefat eden Selim Saral’ın (37) olay yeri resmini yayınlıyoruz. Fotoğrafla İş Güvenliği Uzmanlığının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.

İddialara göre konteynırı kamyon vinçle indirilmeye çalışılırken vincin yüksek gerilim teline değmesi sonucu elektik akımına kapılan Selim Saral olay yerinde vefat etti.

Olayla ilgili Çaykara Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatırken son yıllarda gündeme gelen ve zorunlu hale getirilen iş güvenliği uzmanlığı yasasının ne kadar önem taşıdığı bir kez daha ortaya çıktı.

İş güvenliği denetlemesi uzmanlığı Avrupa ve dünyada bağamsız kurumlarca yapılırken Türkiye’de firmaların bünyelerinde aldığı ve görevlendirdiği iş güvenliği uzananlarınca denetlenmektedir.

Ancak bu uygulama maaş aldığı kurumu objektif denetleyemeyeceği, maaşını aldığı firmaya herhangi bir yaptırım gücünün olamayacağı konunun uzmanları tarafından ifade edilmektedir.

Ayrıca uzmanlar ülkemizdeki iş güvenliği uzmanlığı ve denetlemelerini İLO (Uluslararası Çalışma Örgütü) standartlarında bağamsın kuruluşlar tarafından gerçekleştirilmelidir diyor.

Foto: Berat Tosun

selimsaralolay_yeri

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

  1. oflum dedi ki:

    Soma olayindan ders alinmamis hic bi guvenlik onlemi yok.berber oldugu soylenen kardesimizin.orda isi ne..sofor belgeli biri santiye sefi gorevi yapabilirmi.orda vincci haric digerleru duramaz bile.allah korusun kotu bi netice sorumlu yetkililer cezasini cekmeli…