ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5262
EURO
34,7427
ALTIN
2.488,30
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
19°C
reklam

Şenol Güneş’ten ilk açıklamalar

Şenol Güneş’ten ilk açıklamalar
02.12.2009 21:07
A+
A-

Şenol Güneş'ten ilk açıklamalar 1

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, şampiyon, ürettiğini dünyaya pazarlayan, daha da önemlisi davranışlarıyla örnek bir Trabzonspor’u yaratmayı hedeflediğini söyledi.Gü

neş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde gerçekleşen imza töreninde yaptığı konuşmada, toplantının geniş katılımlı olduğunu ve duygusal bir tablonun bulunduğunu belirterek, ”Eski başkanlarımız, ağabeylerimiz, valimiz, belediye başkanımız, emniyet müdürümüz, Trabzonspor camiası burada. Camianın beklentisine, isteğine cevap vermek için ben de buraya geldim. Büyük bir camiaya geldiğim için çok mutluyum” dedi.

Kendisinin de bir Trabzonsporlu olduğunu dile getiren Güneş, ”Ama kader bizi teknik adam olarak başka yerlere getirdi. Dünyayı dolaşsanız da geleceğiniz yer bellidir. Hepimizin beklentisi Trabzonspor’un başarılı olması, daha da önemlisi bu şehri iyi temsil etmesi, görev yapan tüm insanların bunu gururla hayata geçirmesidir. Bana düşen görev de bu beklentilere cevap vermektir. Kamuoyunun, Trabzonsporluların, Türk spor kamuoyunun beklediği tüm işleri yapmak için buradayım” diye konuştu.

Bugüne gelinceye kadar kulübe hizmet edenlere teşekkür eden Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Bu hizmetlerle Trabzonspor, bugünlere gelmiştir. Sıkıntılı dönem olmasına karşın şu an bu toplantıyı yaptığımız tesisin kalabalığı, heyecanıyla ne kadar büyük olduğunu görüyoruz. Trabzonspor, marka değeri olan bir takımdır. Dünya markası olabilmesi, daha büyük olabilmesi için el ele verebilmek durumundayız. Bunu da yönetimle, oyuncularla, medya, taraftarlarla birlikte olacağız. Tabii ki görüş farklılıkları olacaktır. Önemli olan bunun bir potada eritilmesidir. Ben biliyorumu değil, biz biliyoruzu, biz birlikte yapacağızı ortaya koyabilmektir. Zaman zaman duygusal ve düşünce olarak farklılıklar olacaktır. Hoşgörü olursa uyumla çalışırız.”

Güneş, ellerinde bulunan tüm oyuncuları Trabzonspor’un oyuncuları olarak gördüklerini anlatarak, şöyle konuştu:

”Bunun yerlisi yabancı diye bir şey düşünemeyiz. Çünkü Trabzonspor, bölgesel bir takımdır, bu yöreye ait takımdır, ama evrensel düşünen büyük takımdır. Dünya markası böyle olunabilmiştir. Kendi devrimini yapmıştır, deneyimleri tecrübeleri vardır. Oyunculara bunu anlatacağız, sadece yönetime, taraftara, medyaya bu işi tek tek yüklemeyeceğiz. Masanın 4 ayağı sağlam olursa o yükü daha iyi taşır. O anlamda ben de köprü görevi görmek istiyorum. Aynı zamanda işimi yapacağım ama buraya gelmemdeki ana sebeplerden bir tanesi geçmiş deneyimlerimi de niyetimi de her şeyimi de Trabzonspor’un geleceği için ortaya koymaktır. Oyuncuların şu anda bulunduğu durumu tam tespit yapmadığım ama aldığım bilgiler vardır. Kendi tespitlerim olacaktır. Herkesle görüşüp değerlendirme yapacağım. Bu oyuncular bizim oyuncular, onlara sahip çıkacağız.”

Şenol Güneş'ten ilk açıklamalar 2

TARAFTARA SESLENDİ

Güneş, konuşmasında taraftarlara da seslenmek istediğini belirterek, ”Trabzonspor taraftarı bu takımın sembolüdür, gururu ve geleceğidir, yarın da böyle olacaktır. Onlar çok sabrettiler ama bizim işimiz sabır işidir. Sabır ve destekleme bilinirse gelecek aydınlıktır. Üretken bir Trabzonspor olacaktır. Kendi özüne dönen ve yarışan takım olduğu zaman dışardan faydalanan bir takım olacağız. Küçük düşünmeyeceğiz, büyük düşüneceğiz. Bunu yaparken de doğru işler yapacağız. Bugün doğru işler varsa onlara dokunmayı düşünmüyorum. Kendi gördüğüm eksiklikleri, yanlışları düzeltmek için olağanüstü çalışacağıma söz veriyorum” diye konuştu.

Camiaya layık olmasının kendisini mutlu edeceğini ifade eden Güneş, ”Çünkü hepimiz bir işler yaptık, belli tecrübeler oldu. Geçmişteki o günleri konuşmak için, yarınlarda bu güzel günleri konuşmak istiyoruz. Şampiyon, ürettiğini dünyaya pazarlayan, daha da önemlisi davranışlarıyla örnek bir Trabzonspor yaratmayı hedefliyorum. İyi bir Trabzonspor’a, bu ligin de ihtiyacı var. Ama bunları yaparken geçmişten faydalanacağım ama geleceği de kesinlikle planlayacağım” dedi.

KADRO DIŞI KALAN OYUNCULAR

Şenol Güneş, bordo-mavili takımda kadro dışı bırakılan oyuncuların affından yana olduğunu söyledi.

Güneş, prensip olarak kadro dışına olumlu bakmadığını anlatarak, ”Bana bu oyuncuları sorduklarında affından yanayım. Kendi oyuncumuzu kenarda bırakırsak bu cezayı sadece futbolcuya değil, kendimize de vermiş oluruz. Sorun varsa para cezası veya diğeri uygulanabilir. O da oyuncunun iyiliği, takımın iyiliği içindir” dedi.

24 oyuncunun hepsinin kalmasından yana olduğunu kaydeden Güneş, ”İçinden en iyi 11’de oynasın. Onun için kadro dışı oyuncuların affından yanayım. Aynı şeyi yönetime de söyledim. Kelle almak, vermek şık şeyler değil ama maalesef oluyor. Camiaya yararı yok” diye konuştu.

Şenol Güneş'ten ilk açıklamalar 3

FATİH TEKKE
Güneş, Rusya’nın Zenit takımında forma giyen Fatih Tekke’nin alınmasından yana olduğunu belirterek, ”Fatih, bizim eski oyuncumuz, kaptanımız. Burada başarılı işler yaptı. Şimdi de başarılı oynuyor. Alınmasından yanayım” dedi.

Yönetimle bu konunun görüşüleceğini anlatan Güneş, ”Şartlar ne ise değerlendiririz. Elimizde oyuncular varken bu konuyu ortaya getirip onları kaybetmeyelim. Alınması için uğraşılırsa sevinirim ayrı bir konu” diye konuştu.

Güneş, henüz ekibini belirlemediğini anlatarak, ”Hugo Broos’a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Şu anda yürüyen bir sistem var. İlk etapta bu sistemden yararlanmaya çalışacağız. Ekibim için görüştüğüm isimler var. Ama henüz netlik kazanmadı. Ünal Hoca ise benim oyuncumdu. Yardımcı hoca olarak da benimle daha önce görev yaptı. Kendisiyle görüşeceğiz. Kendisi ekibimde düşündüğüm isimlerden bir tanesi. Belki kendisini CEO veya idari pozisyonda düşünebiliriz. Ancak ilk etapta bize bulunduğu konumda yardımcı olacak, yani teknik anlamda” ifadelerini kullandı.

Bir soru üzerine Trabzonspor’da Manchaster United’deki Alex Ferguson’un modelini uygulamaya çalışacaklarını belirten Güneş, ”İngiltere’nin yapısı ile buranın yapısı tam aynı değil. Ama genel anlamda o modeli uygulamaya çalışacağız. Ben buraya yanlışları düzeltmek için geldim” dedi.

VALİ KIZILCIK’IN KONUŞMASI
İmza töreninde konuşan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ise Şenol Güneş’in futbolculuğunun yanı sıra teknik direktör olarak milli takımın başında Türkiye’ye en büyük başarıları yaşattığını dile getirerek, ”Şenol hocamızın Trabzon’umuzun özlediği başarıyı bizlere yaşatacağına inancımı ifade etmek istiyorum. Vilayet olarak kendisine üzerimize düşen oranda destek olacağız. Trabzonspor’umuzun başarısı ilimizin sağlığı mutluluğunu doğrudan ilgilendirdiğini biliyoruz. Bu anlamda Trabzonspor’umuz başta başkan ve yönetim kurulu olmak üzere tüm kesimlerin desteği ile tekrar şampiyonluk yarışına geçer ve yine o eski şanlı günlerimizi hep beraber yaşamış oluruz. Bu vesile ile tekrar Şenol hocamızı buraya getirmek için uğraşan başta başkan olmak üzere yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise deneyimli teknik adamın futbolculuk döneminde kendilerini sevindiren kişilerden biri olduğunu kaydederek, ”Trabzonspor, futbolun beşiği. Böyle bir ortama Şenol Güneş hocamızı getiren başkanımıza ve yönetimimize çok teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğin Trabzonspor’u başarıya taşıyacağına inanıyorum” dedi.

İmza töreninin ardından Şenol Güneş ve toplantıya katılanlar, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde birlikte yemek yediler.

Bu arada Şenol Güneş için düzenlenen imza töreninde, arka fondaki panoda Şenol Güneş’in kalecilik döneminde bir maçta çekildiği fotoğraf ile şampiyonluk yaşayan kadronun fotoğrafı yer aldı.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.