ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5201
EURO
34,8202
ALTIN
2.467,36
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
27°C
Trabzon
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
reklam

Sıgara Yasağı ve İçki

Sıgara Yasağı ve İçki
17.12.2009 23:00
A+
A-

Sıgara Yasağı ve İçki 1
SİGARA YASAĞI İLE İÇKİYİ ÖZENDİRME Mİ GELDİ

Sigara yasağı en koyu tiryakiler dâhil herkesi memnun etmiştir. Ö

zellikle iller arası yolculuklarda bu illetten kurtulmak çok isabetli oldu. Hani gecenin yarısında otobüste fosur fosur sigara içenler,kucağında minik bebeğini duman altı edenler.Artık bunlar çirkin anılar olarak kaldı.Bu sorunun çözümüne katkı sağlayanları insanlık daima minnetle anacaktır.Dileriz tüm kötü alışkanlıklardan böyle kurtulalım.Kötü alışkanlıklar saymakla tükenmez de bunların başında kukusuz içki ve kumar gelir.Bunların zararlı olduğunda en ufak bir kuşku var mı?Yok kuşkusuz ,yok da buna karşı ayni kararlılığı gösteremiyoruz.Özel uçakla kumar oynamaya gidenler,ülkeden ülkeye bu amaçla seyahat edenler,bunun için kurulan sözde turistik tesisler.İçkiye laf yok çoğu kez.Özellikle zengin sofralarının vazgeçilmezi.Ve içki deyip geçmeyin çok pahalı içkiler de var.Ve içkinin belki ufak tefek yararları da var ya işte o baptan adeta özendiriliyor.

İçki bizim inancımız gereği de yasak kukusuz. Ancak kimsenin inancına karışamayız da biz olaya toplumsallığı açısından insan sağlığı açısından yaklaşıyoruz. Alkol ne yapar? Uyuşturucu bir maddedir kısaca,Yani insanın sinir sisteminin normal çalışmasını önlüyor.Onu gerçeklerden,gerçek dünyadan uzaklaştırıp adından da anlaşıldığı gibi SARHOŞ yapıyor.Bir hoşluk var.Var da insanın en önemli en yüce özelliği düşünme yetisi değil mi?Onu gerçek dünyadan uzaklaştırıp düş dünyasına salmak çok mu iyi.Buna olur vereceğiz belki de bunun ölçüsünün kaçması durumunda ortaya çıkan tabloyu nasıl görmeyiz. Sarhoş değil adeta serseri adeta delirme durumu ortaya çıkıyor ve bunun sonucu oluşan olayları nasıl görmeyiz. Trafik kazaları, aile faciaları, cinayetler bunların çoğu içkinin eseri değil mi? Efendim onlar içmesini bilmiyor da ondan. Peki ne olursa olsun en içmesini bileni de sarhoş etmiyor mu? Sarhoş bir adamla ayık bir adam ayni olur mu?

Neyse biz alkolü yasaklayamayız, bunu öneremeyiz, önersek de işe yaramaz da alkolün kötü alışkanlık olduğu gerçeğini kabul edelim ve hiç değilse özendirmeyelim ve özellikle gençleri, hele çocukları bundan uzak tutalım. Çok üst düzeyde olduğunu sanan kimi aileler içki masalarına çocuklarını da alırlar, birlikte içerler. Alkol bir uyuşturucu madde.Uyuşturucu maddeler çok çeşitli bunların bir kısmı bilindiğince çok zararlı .Ya çok basit diye geçtiğiniz içki alışkanlığından bu uyuşturucu madde bağımlılığına dönüşürse ne olacak.

Toplumca çok benimseyip övdüğümüz” sigara yasağı” iyi tuttu ,önümüzdeki aylarda daha da yaygınlaşacak.Çok iyi, dilerim başarıya ulaşır.Ancak son yıllarda içki reklamları o denli artmış ki bir çok gazetede tam sayfa çok güzel bir tasarımla sunuluyor.Öyle çekici adlar koyuluyor ki insanların adeta iştahını kabartıyor.Oysa yanılmıyorsam yirmi yırmibeş yıl önceydi bira alkollü mu değil mi nerde içilsin hatta televizyonda reklamı yasaklanmıştı.Şimdi türlü türlü RAKI reklamları .Rakı markaları da çok ilginç: EFE rakısı,ATA rakısı ,ZEYBEK ..işte böyle .Nerden çıktı bu isimler .İşte özendirme bu .Dizilerde,filmlerde içki sofraları,içki meclisleri öyle allı ballı ki sorma gitsin.İçki de sigara da sağlığa zararlı.İçki içmeyi yasaklayamasalar bile hiç değilse özendirilmesin.Bu günlerde bir haber ve bir reklam da çok yaygın.RAKI MİLLİ İÇKİMİZ OLDU diye.Vay be zaten yıllardır bu söylenirdi şimdi artık tescillenmiş.İçki içmek içmemek ilerici gericilikle hiçbir ilgisi yok. İnsan sağlığına ve ahlakına aykırı olan her şeye karşıyım.Kim nasıl isterse yorumlasın. İnsanlara ve insanlığa mesajımdır..

Rasim EFENDİOĞLU
16.12.2009

Ekleyen Üye :efendioglu

Not: Yazarımızın yazısı yazarlar bölümündeki kendi bölümüne eklenmiştir.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.