ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5881
EURO
34,8027
ALTIN
2.508,00
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
25°C
reklam

Şıhhiı Giyim

Şıhhiı Giyim
27.04.2009 09:10
A+
A-

Öyle bir devirde yaşıyoruz ki: moda yaratıcıları (!) giyimimizi tayin ediyor. Her sene yeni ve en iyisini (!) takdim ediyorlar. Sevgili okuyucularım inanıyorum ki, sizler bu modacılara gülüp, geçiyorsunuzdur. Fakat (gülüp, geçme) yeterli değildir. Muhterem okuyucu. Bu herifler şiddetli şekilde protesto edilmeli, yaptıkları kepazelik dile getirilmelidir.

Modacıların faaliyetlerini baştan çıkarıcı, aldatıcı reklamlarla beslenmektedir. İnsanlara giydirmek istedikleri ise tamamen zararlı ve gayri sıhhi şeylerdir. Bilhassa kadınlar bunların tesiri altında kalıyor. Kadın, şık ve alımlı, kendini cazip gösteren elbise alıyor. Fakat bu elbisenin sıhhati üzerinde meydana getirebilecek tahribatı hiç düşünmüyor.

(Mini etek) adlı bir moda akımı vardı. Kadınlar büyük rağbet gösterdiler. Bu şekilde bacaklarını teşhir imkânı buldular. Erkeklerde onları memnuniyetle seyrettiler. Fakat kadınlar ve genç kızlar, bu halin onların sıhhatlerini ve ruhi güçlerini alıp, götürdüğünü fark etmediler. Bu elbiseleri soğukta ve rüzgârda da giydiler. Bu elbiselerin onların üretim organlarını tahrip ettiğini düşünmediler.

Bu elbiselerin sebep olduğu en büyük hastalık,(rahim iltihaplanması) dır. Cinsiyet organının iltihaplanması, beyaz akıntının aşırı çoğalması (gebe kalma) ihtimalini ters istikamette etkilediği gibi, doğumu da zorlaştırır. Netice genç yaşta kısırlık ve (kanser) dir. Müteakip tehlikeler de (böbrek ve mesane üşütmesi) dir ki, tehlikeli hastalıklardır.

Genç bir kadın tanırdım. Çok şık ve cazip elbiseler giyerdi. Kısa etek, ince naylon çorap, şeffaf ve teni gösteren iç çamaşırlarından, yaz, kış vazgeçmezdi. Bilhassa soğuk kış günleri bu elbiselerle dışarıda dolaşırdı. Birkaç defa kendisini uyardım. Sıhhatine yazık ettiğini söyledim. Bana verdiği cevapta aynen şunları söyledi: “Ben gencim, soğuk bana vız gelir.”

Bir müddet sonra genç kadının hastaneye kaldırıldığını duydum. Rahim iltihabına yakalanmış ve rahimde (kist) husule gelmiş. Rahmin tamamen alınması gerekmiş. Yapılan ameliyatla rahim alındı. Fakat bu durumun ileride daha tehlikeli hastalıklara sebep olacağını biliyordum.

2 sene sonra kadın tekrar hastaneye kaldırıldı. Teşhis; kanser. Birkaç ay sonra kadın öldü. 27 yaşında idi.

Bu gibi misaller, sevgili okuyucu bizler için (ihtar) mahiyetindedir. Bu zavallılar, modacıların kurbanı olmuşlardır. Vicdansızca yapılan reklamlar, kim bilir kaç genç kadını ölüme sürükledi.

Bizim memleketimizde genç kızlar atadan kalma usulle giyinirler. Sıcak yaz günlerinde dahi iyi giyinerek sıhhatlerini korurlar.

Burada annelere büyük mesuliyet düşlüyor. Annenin, kızını moda tehlikesinden koruması gerekir. Yavrularını muhafaza etsinler.

Yanlış anlamayın! “Eski moda elbiseler giyin” demiyorum. Sadece şunu unutmayınız. Kadının (karın altı organları) çok hassa bir bölgedir. Muhakkak, soğuktan korunması gerekir.

Ben şahsen tabii liflerden imal edilmiş elbiseler giyerim. Her türlü sentetik ve uydurma kumaşı reddederim. Bilhassa (iç çamaşırı)nın pamuk, keten ve koyunyünü olmasını tercih ve tavsiye ederim. Bu kumaşlar, rahim civarını, cinsiyet organını ve bacakları sıcak tutar. Kötü hastalıklardan ancak bu şekilde kendimizi muhafaza edebiliriz.

Bilhassa şunu söylerim. Kadınlar! Devamlı kalın şeyler giyiniz!.. Vücudunuzu daima sıcak tutunuz!..

Muhakkak ki erkeklerde bu kaidenin dışında değillerdir. Onların da soğuğa mukavim elbiseler giymesi gerekir. Erkeklerin burada bir avantajları var. Zira pantolon giyiyorlar. Pantolon eteğe nazaran bacakları daha sıcak tutuyor. Kadınlardan daha az tehlikeye maruzlar.

Bedenen çalışanların giyimlerine dikkat etmeleri daha da lüzumludur. Bazı erkekler bu hususa dikkat etmiyor. Mesela naylon gömlek giyiyorlar.

Naylon veya sentetik, polyester gömlekler çok terletir. Kumaş da dışardan hava sızdırmadığı için derinin küçük deliklerinden vücuda hava girmez. Yani deri teneffüs edemez.

En ideal gömlek keten gömlektir. Keten gömlekte deri rahat, rahat nefes alır.

Ayakkabıda dikkat edilecek husus katiyen suni deriden mamul ayakkabı olmalıdır. Tercihiniz daima hakiki deri ayakkabı alın. Hatta ayakkabının altı dahi kösele olmalıdır. Derinizin sıhhatli kalması için bu şarttır.

Kadınlar maalesef ayakkabıda da akıllı davranmıyorlar. Daracık, sivri topuklu ayakkabılar giyiyorlar. Bacaklarının bu şekilde güzel görüneceğini düşünüyorlar.

Fakat yüksek topuklu ayakkabının rahim hastalıklarına sebebiyet verdiğini, döl yatağı iltihaplanmasına yol açtığını ve bilhassa dölyatağı kaymasının müsebbibi olduğunu düşünmüyorlar.

Yüksek topuklu ayakkabı giymenin cezasının ne kadar büyük olduğunu fark ediyormusunuz? Ey kadınlar ve genç kızlar!.. Aklınızı başınıza toplayın. Sıhhatinizi düşünün. Hiçbir erkek hasta kadınla evlenmeyi katiyen düşünmezler. Gayri sıhhi ayakkabı da muhakkak ki, hastalık getirir.

ŞİFALI BİTKİLER HAKKINDAKİ SORULARINIZ İÇİN: hderyal@hotmail.com mail atabilirsiniz.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.