ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,6073
EURO
34,7559
ALTIN
2.515,60
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
17°C
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
19°C
reklam

Soğanlı Köy Yolu Yamalı Bohça

Soğanlı Köy Yolu Yamalı Bohça
23.06.2012 17:46
A+
A-

Soğanlı Köy Yolu Yamalı Bohça 1

Yaklaşık 10 yıl önce yapımına başlanan Soğanlı Köyü  – Sultanmurat grup yolu inşaatı 2011 yılında stabilize olarak sona erdi.  26 km yolun tamamının asfaltlanması düşünülürken geçtiğimiz yıl 6 km bölümü ile yetinildi.  Asfaltlanan  yol bir yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen köstebek tarlasına döndü.  Soğanlı köyü muhtarlığının durumu özel idareye bildirmesi ile yüklenici firma bozuk yerleri tamir etmeye başladı.

Konu ile ilgili köy sakinlerinden Selçuk Uzuner “Yapılan tadilatın kalıcı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü dolgu malzemesi doğru seçilmedi. Sakızdan farkı yok. Bu malzeme seçilirken yetkililer neyi düşünüyordu bilmiyorum. Malzemenin kesinlikle dolgu malzemesi olmadığını düşünüyorum. Kafamda oluşan bazı soru işaretlerini bir yazı ile Başbakanlık teftiş kuruluna aktardım. Tatmin edici cevaplar alamadım. Kafamdaki soru işaretleri hala gitmiş değil. Mesela hafriyatların nereye döküldüğünü sordum, uygun yerlere döküldüğü denildi. Uygun yerler neresidir? Irmaklar mı? Yoksa vatandaşın arazisi mi?. Taşıma karşılığında mesafeler doğru gösterilmiş mi? Asfaltlamaya devam edilmeyeceği bilindiği halde yolun tamamı niçin dolgu malzemesi ile serildi? Şimdi ise serilen malzemenin yerinde yeller esiyor.  Yağmurla sürüklenerek ırmaklara aktı. Asfaltlama düşünülürse yeniden yolun serilmesi lazım. Yazık değil mi? Devlet bu paraları kolay mı topluyor? Duvarların bir kısmı şimdiden şişmeye başladı. İstihkak için yapılan ölçümlerinde şahsen doğru olduğuna inanmıyorum. Ben ve bazı köy sakinlerinin kafasında oluşan soru işaretlerinin giderilmesi için müfettişlerin dosyaları yeniden inceleyip araştırması gereğine inanıyorum. Yoksa vatandaş hep birilerini suçlayacak” dedi .

Bazı vatandaşlar da yol grup yolu olmasına rağmen gereken önem verilmedi. Heyelanlı bölgelerde gereksiz harcamalar yapıldı. İstihkaklara yazık oldu. Bu yüzden projenin baştan sona incelenmesini istiyoruz. dediler

Haber Kaynağı: www.caykaragazetesi.com

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.