Şubat ayı boyunca ve Mart ayının ilk haftalarında devam eden sıcak havayla açan meyve ağaçları ve fındıklar son yaşanan soğuklardan olumsuz etkilendi. Özellikle yüksek kesimlerde sıfır derecenin altına düşen ve don olayının yaşanmasına neden olan hava sıcaklıkları meyve ağaçları ve fındık bahçelerini vurdu.
Dernekpazarı Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ziraat Mühendisi Turgut Kılıç “20-21/03/2016 tarihlerinde meydana gelen don ile ilgili olarak arazi çalışmalarımız Dernekpazarı’nda devem ediyor. Şu an itibariyle yüksek kesimlerde kesin olmamakla birlikte fındıkta %30-50 arasında don zararından bahsedilebilir.” dedi.
Aynı durumun Çaykara için de geçerli olduğu ve soğuk havanın meyve ve fındık üretimini önemli oranda vurduğu kaydedildi.
300 rakımdan daha yukarları için verim nasıl