ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5707
EURO
34,7707
ALTIN
2.491,02
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
19°C
reklam

Sultanmuratt’ta Kur’an Ziyafeti

Sultanmuratt’ta Kur’an Ziyafeti
23.08.2009 08:31
A+
A-

Ramazan’ın arifesinde 20 Ağustos’ta Emekli Müftülerden Ali Kemal Saran, Prof. Dr. Yunus Vehbi Yavuz ve Muhittin Yıldırım tarafından düzenlenen “Kur’an Ziyafeti Sultanmurat Şenlikleri Şehitleri Anma Programı” düzenlendi.

Sultanmuratt’ta Kur’an Ziyafeti 1

Gerçekleştirilen programa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yunus Vehbi Yavuz, Din Görevlileri Birliği Derneği Genel Başkan Yrd. Muhittin Yıldırım, Emekli Müftülerden Mehmet Ali Sula, Ali kemal Saran, Kur’an okumada dünya birincisi ve Ankara Hacı Bayram Camii imam-hatibi Ahmet Karali ile birlikte Çaykara Uzungöl Filak Mah. Camii İmam-Hatibi Şükrü Kaya, Çaykara Merkez Camii M.Kayyımı Ahmet İnce, Of Erenköy Merkez Camii imam-hatibi Recep Kahveci, Of Çarşı Camii M.Kayyımı Ömer Tellioğlu, Of Kıyıcık Camii İmam-hatibi Mehmet Türkyılmaz katıldı.

Program saat 10:00’da Sultanmurat Camiinde başlandı. Güzel sesli hafızların Kur’an okumasından sonra bir konuşma yapan Uludağ Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Yunus Vehbi Yavuz “İslam aleminin problemi ilim ve ahlaktır. Bunları düzeltmek için ilim öğrenmek lazım. İlim öğrenmekte farzdır. İslam’ın ilk emri oku olmuştur.

Sultanmuratt’ta Kur’an Ziyafeti 2

Prof. Dr.  Yunus Vehbi Yavuz

Toplumsal olarak eğitilmemiz lazım bunun yolu da ilimdir. Her insan mutlaka her gün az da olsa kitap okumalıdır. İslam’ın iki yolu vardır biri ahiret diğeri de dünyadır. Ahireti tamam olsa dünyası zayıfsa insan eksiktir. Dindar değilsin. Dindar olmanın yolu Hz. Muhammet (S.A.V) benzemektir, Kur’anı öğrenmektir dedi.” Ayrıca aynı gün yapılan şenliklere de değinen Yunus Vehbi Yavuz “ İslam meşru eğlenceyi mubah kılmıştır. İslam’a uygun eğlence düzenlenebilir. Ancak Ramazan’ı karşıladığımız bu arife gününde ve ilk teravih namazını kılacağımız günde şenliklerin yapılmasını uygun bulmuyorum dedi.”

Öğle namazı ile camide sona eren program saat 13.30 Şehitler Tepesinde devam etti. Burada hafızlar Kur’an-ı Kerim okudu. Of ve Dernekpazarı Müftüleri de birer konuşma yaptı. Program saat 16.30 yemek ikramı ile son buldu.

Daha önce 23 Haziran’da Çaykara Müftülüğü tarafından Şehitleri anma programı düzenlenmişti.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.