ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5854
EURO
34,7959
ALTIN
2.511,26
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
17°C
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
reklam

Taşkıran’lı Minik Öğrencilere Tiyatro Keyfi..

Taşkıran’lı Minik Öğrencilere Tiyatro Keyfi..
27.03.2016 19:16
A+
A-

Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu yönetici ve öğretmenleri okulda açmış oldukları çocuk kulübü etkinlikleri kapsamında öğrencilere verilen akademik derslerin yorgunluğunu düzenledikleri sosyal aktivitelerle atıyorlar. Öğrencilerin dinlenmelerini sağlamak, sosyal yönlerini geliştirmek, sanata ve sanatçıya ilgi duymak, sosyal kültürel yönlerden gelişmelerine yardımcı olmak üzere geziler düzenlemeye devam ediyorlar.

Bu amaçla 27 Mart 2016 Pazar günü bir grup öğrenci ve öğretmenle birlikte öğrencilerin sahne sanatlarından tiyatro sanatı hakkında bilgi edinmelerini sağlamak, sanata olan ilgilerini artırmak ve Trabzon’u gezdirmek amacıyla K.T.Ü. Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenen “Köstebekgiller” adlı Çocuk Tiyatrosu’na bir gezi düzenlediler. Konu hakkında bilgi veren okul müdürü Rahman Yıldız “iki hafta önce sahnelenen “Arı Maya”çocuk tiyatrosuna da bir grup öğrenci ile katılmıştık. Bahsi geçen tiyatroya katılamayan öğrencilerimizi “Köstebekgiller” adlı tiyatroya götürdük. Bu şekilde öğrencilerin sahne sanatlarından tiyatroyla tanıştırmak, tiyatro sanatı hakkında bilgi edinmelerini sağlamak, görsel ve işitsel yönlerden gelişimlerine destek olmak amacı gütmekteyiz. İlk defa bir tiyatroya giderek tiyatro havasını teneffüs eden minik öğrencilerimiz bir hayli heyecanlı ve bir o kadar da mutlu oluyorlar ve bu durumları akademik derslerine yansıyor ve başarıları artmaktadır. Sosyal, kültürel faaliyetler eğitimin %51’ini oluşturur. Güzel sanatların (resim, müzik, tiyatro, sinema vb.) tümüne yönelik geziler düzenlemek istiyoruz, ancak Trabzon merkezinde öğrenim gören öğrencilere oranla imkanlarımız bir hayli kısıtlı. Sponsor konusunda zorluk çekmekteyiz.

Bu vesile ile eğitim gönüllüsü hayırseverlerden bu tür etkinlikleri daha fazla düzenleyebilmek için yardımlarını beklemekteyiz” dedi. Tiyatro sonunda tiyatroda sahne alan sanatçılar ile birlikte günün anısına fotoğraf çekilen minik öğrenciler eğlenceli bir gün geçirmiş oldular. Öğrencilerin mutluluğu her hallerinden belliydi. Öğrencilerin etkinlik sonunda huzurlu ve mutlu bir şekilde Taşkıran’a döndükleri gözlerden kaçmadı. Okul müdürü Rahman Yıldız “Tiyatro etkinliği için araç tahsis eden ilçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, gezide görev alan Mücayit Topaloğlu, Esra Civil Erdoğan’a teşekkür ederim.” dedi.

Çaykara Gazetesi Haber merkezi ve yönetimi olarak bu güzel çalışmalardan dolayı emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’ya Okul Müdürü Rahman Yıldız’a ve Okul Öğretmenlerine katılımcılara Teşekkür eder başarılar diliyoruz.

Haber:Ali Rıza Altınsoy/Çaykara Gazetesi

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.