Çaykara’nın Ayşe Ablası’na TBMM’de şok Türkiye Büyük Millet Meclisinde önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek yemin töreni öncesi, milletvekillerinin TBMM binasındaki odaları da TBMM Başkanlık Divanı salonunda dün çekilen kurada netleşti.
Trabzon’un en tecrübeli milletvekili olan Koray Aydın’ın odasında bir değişiklik olmuyor. Çünkü o kuraya girmek istemedi. Eski odamda devam edeceğim dedi. 3. Döneminde de Aydın 1095 nolu odasında görevini icra edecek.
SOYLU VE GÜNNAR BELLİ AK Parti’nin birinci sıra milletvekili adayı, AK Parti Tekilat Başkanı ve genel başkan yardımcısı Süleyman Soylu’nun oda numarası 4046. Odası belli olan bir diğer milletvekili ise AK Parti Trabzon Milletvekili Doç. Dr. Adnan Günnar, Günnar’ın TBMM’deki oda numarası 5021
PEKŞEN VE BALTA BELLİ DEĞİL Haluk Pekşen ile Muhammet Balta’ya ise henüz kura sonuçları bildirilmedi. Fakat sonuçlar bildiliren bir isim var ki, oda bakanlık sinyali de verildi bir nevi. O da Çaykara’nın Ayşesi, Trabzon’un tek kadın milletvekili, meclisin başörtülü ilk vekillerinden biri olan Ayşe Sula Köseoğlu.
KÖSEOĞLU’NA BEKLE MESAJI Köseoğlu’na TBMM’de oda sayısı yeterli olmadığı için oda tahsis edilmediği bildirildi ve bakanlıkların kesinleşmesini beklemesi istendi. AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta’ya ise herhangi bir bilgilendirme mesajı gitmedi. Haluk Pekşen’den ise bu hususta bilgi vermek istemedi. Konuyla ilgili TBMM’den alınan bilgiye göre 40’a yakın vekile oda çıkmadığı, Başkanlık Divanı, komisyon başkanları ve bakanlar belli olduğunda odaların boşalacağı ve 1 aya tüm milletvekillerinin yerleşeceği ifade edildi.
Haber 61 saat