ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
19°C
Trabzon
19°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Parçalı Bulutlu
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
reklam

Uzungöl’de HES’ler Protesto Edildi

Uzungöl’de HES’ler Protesto Edildi
12.03.2012 18:27
A+
A-

Uzungöl'de HES'ler Protesto Edildi 1

Ülkemizin önemli Turizm beldelerinden olan Uzungöl’de HES ler protesto edildi.

Uzungöl’de bir araya gelen yaklaşık 300 kişi ellerinde dövizlerle Uzungöl Filak Mahallesi ile Taşkıran Beldesi arasında yapılacak olan Trabzonspor HES i protesto etti.  

Uzungöl Halkı ve çevre köylerin bir araya gelerek oluşturdukları Uzungöl Platformunun organize ettiği HES protestosuna Derelerin Kardeşliği ile Trabzonspor’un Vira adlı taraftar gurubu da destek verdi.

Ellerindeki döviz taşıyan protestocular “Doğayı Hor gören Uzungölü Zor görür”  “HES’lere Hayır” HES Yapma Boşuna Yıkacağız Başına”  “Bu Dere Hırçın Dere Geçit Vermez HES lere” diye slogan atarken Bordo mavili Vira taraftar gurubu ise “ Bordo Mavi HES Yapma” diye slogan attı.

Protesto gösterisinde ise en ilginç   yanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediye başkanı olduğu dönemde Uzungöl’e yaptığı ziyaretinde İnan Kardeşlerde anı defterine yazdığı; “Uzungöl’de zerreyi aşarak  tabiatı seyrediyoruz, yeşilin anlamlı tonları, derelerin farklı bestesi ruhlarımızı dinlendiriyor, Tabiat Uzungöl’de farklı güzel. Ya Rab Sen ne kadar güzelsin.” Cümlelerinin yazılığı olduğu pankarttı.

Uzungöl’ü Marka Yaptık.

Katılımcılar adına basın açıklamasını ise Uzungöl Turizciler Derneği Başkanı Zeki Soylu yaptı. Soylu açıklamasında “Uzungöl doğal güzelliği ve tabiat varlıklarıyla dünyada eşine az rastlanan bir yer yüzü cenneti. Allah’ın insanlara bahşettiği eşsiz bir güzellik. Bu güzellikler  akarsuyumuz, Uzungöl’e ismini veren gölümüz, yeşilin her tonu ve Çiçeklerin her çeşidi, ormanlarımız ve içinde yaşayan yaban hayvanlarımız olarak sayabiliriz.  Bizler Uzungöl’lü olarak sahip olduğumuz bu güzelliklerin farkındayız ve bunları koruma adına gerekli olan bütün hassasiyetleri göstermekteyiz. Bu hassasiyetler sayesinde Uzungöl’ü dünya turizminde layık olduğu yere taşıdık. Marka yaptık.”

HES Projelerine Hayır diyoruz.

Basın açıklamasına devam eden Soylu “Bizler Uzungöl’lüler olarak Solaklı deresi üzerinde yapımı düşünülen HES lerin yapılmasına izin verirsek, sahip olduğumuz  değerler yok olacak, yeşili solacak, Alabalığı ölecek,  ormanlarımız kuruyacak, turizm cenneti olan Uzungöl’ü yok edecektir. Dere yataklarının akış istikameti değişecek, ortalık çöpten geçilmeyecek, etrafa pis kokular saçılacaktır. İşte tüm bu olumsuzlukların yaşanmaması için HES projelerine HAYIR diyoruz.

Yetkililere Sesleniyoruz

Basın açıklaması esnasında yetkililere de seslenen Uzungöl Turizmciler Derneği Başkansı Zeki soylu konuşmasının sonunda;

“Uzungöl halkı HES lere karşıdır. Kesinlikle istemiyoruz.

Uzungöl’lü olarak Uzungöl’ü kimseye vermeye ve O nu yok etmeye niyetli değiliz.

Uzungöl’ü layık olduğu yerden aşağı indirecek her türlü girişime karşıyız. Bütün demokratik ve hukuki haklarımızı kullanacağız.

Trabzonspor bizim sevdamız ama Uzungöl vazgeçemeyeceğimiz sevdamızdır. Bizler devlete karşı değiliz. Bizler yeşilin solmasına, derelerin kurumasına, ekolojik dengenin bozulmasına karşıyız.” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından protesto olaysız bir şekilde sona erdi.

Uzungöl'de HES'ler Protesto Edildi 2

Uzungöl'de HES'ler Protesto Edildi 3

Uzungöl'de HES'ler Protesto Edildi 4

Çaykara Gazetesi

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.