ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,6067
EURO
34,7737
ALTIN
2.490,71
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
19°C
reklam

Uzungöl’e çok benzeyen bu göl nerede?

Uzungöl’e çok benzeyen bu göl nerede?
24.08.2015 11:51
A+
A-

Avusturya’nın kuzeyinde yer alan Achensee gölü özellikle bazı açıdan çekilen fotoğraflarıyla Uzungöl’e benzerliği ile dikkat çekiyor.

sadece coğrafi olarak değil iklim özellikleri itibariyle de Uzungöl ile benzerlikler gösteriyor. Çevresindeki oteller ve turizm tesisleriyle dikkat çeken ve Uzungöl’e göre çok daha büyük olan bu göl Avrupalı turistlerin uğrak noktalarından birisi durumunda. Düzgün yapılaşması ve turizm çeşitliliği ile Avrupa’da önemli bir cazibe merkezi haline gelmiş.

Achensee Gölü

Achensee, Avusturya’nın Tirol eyâletinin kuzeyinde bulunan bir göl. En derin noktası 133 metredir. Batı taraflarında Karwendel; doğu taraflarında ise Brandenberg Alpleri bulunmaktadır. Sıcaklık nadiren 20 °C üzerine çıkmaktadır ve bir dağ gölü için bu sıcaklık düşüktür. Gölün büyüklüğü ve rüzgârlı koşulları sayesinde sörf yapmak mümkündür.

achensee-uzungol

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

  1. Mustafa ayal dedi ki:

    O ölçekte bir projenin işe yarayacak şüphe götürmez. Ama önce oradaki isgücü ıslah edilmeli. Ticari etik ve çevre bilinci verilmeli. Sonrası malum kendiliğinden geliyor. Hizmet berbat

  2. EYÜP IŞILDAK dedi ki:

    Her AKTİVİTE arkasında bırakacağı KİRLİLİK demek. UZUNGÖLÜN kendine hasda bir DAMAK zevki ve İKRAM menüsü olmalı. BALIKSA balık köfteyse köfte öyle her insanın aklına geleni YEMEK olarak MENÜYE konmamalı. Bunun bir standardı olmalı. KONAKLAMA için ise yine UZUNGÖL kullanılmamalı zira konaklayanların tuvalet ve pis su atıklarıda başlıbaşına sorun olduğundan Yakın yerlerde yine taşımalı konaklama tesisleri kurulabilir…. Yukardaki resimde ormanlarda bizim yaptığımız gibi PORTAKAL KABUĞUNA benzer şekilde soyarak YOL görmediğimiz gibi MOTORLU araçta görmemekteyiz.. Yukardaki şekilde Kurallara bağlanan bir yere gelen insanlar inanın şimdikinden daha fazla para ödedikleri halde denetlendikleri ve belli kurallar içerisinde içeri alındıklarından dolayı çok önemli yere geldik ve bizde buradan içeri girebildiğimize göre bizde önemli insanlarız. Diye kendilerini önemseyeceklerdir. Bu ruh haliylede ödeyecekleri Ücretler yüksek dahi olsa gözlerine gelmeyecektir. Boşuna dememişler ””’UCUZ ETİN YAĞNİSİ YAVAN OLUR ””” diye değil mi

  3. EYÜP IŞILDAK dedi ki:

    Bundan bir hafta önce UZUNGÖLÜ kurtarmak için Trabzon Belediye başkanından, bölge milletvekillerine ve bir cümle STK UZUNGÖL de toplanmıştı. Gerçi ne karar aldılar bilmiyoruz kurtarmak için ama Ben onlara Buraları kurtarmak ve DÜNYADA parmakla gösteriecek bir yer yapmaları için BİLA bedel fikirler vereceğim. ………”” Bir teneke kirlenmiş suyu temizlemek için birinci yol musluğun altına koyarak DEVİRDAYM edilmesi sağlanır buna EĞİTİM diyorlarmış, İkinci yol ise tenekeye bir tekme vurup suyu boşaltıp YENİSİNİ doldurmak bunada DEVRİM diyorlarmış”””……………………… UZUNGÖL için önce birinci yol denenebilir. Örnek olarak İstanbul ADALAR alınabilir. ADALARDA Mimari yapı hiç bozulmamış MOTORLU Araç kesinlikle yasak. Şimdi bunu UZUNGÖLE uyarlarsak. UZUNGÖLE hiç bir şekilde ARAÇ sokulmamalı. Aşağıdaki bir yerlerde OTOPARK oluşturulmalı. Eski den TRABZONDA yolcu otobüsü olarak kullanılan BMC vb OTOBÜSLER rengarenk boyanarak Nostaljik bir ortam oluşturularak RİNG seferleri ile UZUNGÖLE taşınmalı. GÖLÜN içinde kafasına esen herkes dilediği AKTİVİTEYİ yapamamalı örnek DENİZ BİSİKLETİNİN gölde HELİKOPTERİN havada ne işi var. UZUNGÖLÜN doğal güzelliklerini seyretmek ve havasını içine çekmek varken öyle değil mi ? Adam gölün içinde bisiklet biniyor her binen bir pasket sigara yada pet şişe atsa GÖL AKARSU bile olsa dibi tutar.