ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5988
EURO
34,7628
ALTIN
2.496,63
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Parçalı Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Açık
19°C
Salı Az Bulutlu
25°C
reklam

Vali Öz: Çığ Riski Çalışmaları Etkiliyor

Vali Öz: Çığ Riski Çalışmaları Etkiliyor
11.01.2015 21:37
A+
A-

Vali Öz: Çığ Riski Çalışmaları Etkiliyor 1

Trabzon’un Çaykara ilçesi Karaçam bölgesinde bugün öğle saatlerinde özel bir şirkete ait Hes santrali tünel girişinde meydana gelen ve 1 işçinin ölümü, 4 işçinin de çığ

altında kalması ile sonuçlanan çığ faciası ile ilgili Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Çaykara Kaymakamlığı’ndaki kriz merkezinde çalışmaları takip ediyor.

Çaykara ilçesi Karaçam mahallesi Kavlatan mevkiinde yaşanan çığ felaketi ile ilgili bilgi veren Vali Abdil Celil Öz, “İş makinelerimiz çığ tehlikesi ve tipi nedeniyle henüz bölgeye ulaşamadı. Kar nedeniyle kapalı olan yaklaşık 10 km’lik yolun açılması çalışmaları büyükşehir belediyesi ve diğer kamu kurumlarımızın ekipleri ile yoğun bir şekilde devam ediyor. Yol açıldığında devletimiz tüm kurumlarıyla arama-kurtarma çalışmalarına başlayacaktır” dedi.

Bölgede 1,5 metreyi bulan bir kar olduğuna dikkat çeken Öz “Bölgeye yaya olarak giden ekiplerimiz şantiyeye ulaşmak üzere. Bölgede devam edep tipi ve yoğun çığ riski ulaşmamızı etkiliyor. Bölge halkının ve şantiye ekiplerinin kontrollü bir şekilde çalışmaları devam ediyor. Erzurum AFAD’dan 50 kişilik bir çığ kurtarma ekibi geliyor. 200 metrelik alanda bir çığ inmesi var. Bu nedenle çalışmalarımız biraz zaman alabilir. 5 kişi çığ altında kalmıştı. 1 kişi ölü olarak çıkartıldı” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da yaptığı açıklamada”İş makinelerimiz ile destek veriyoruz. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah oradaki vatandaşlarımıza canlı olarak ulaşmış oluruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan şantiyeye yaya olarak ulaşmaya çalışan AFAD, AKUT ve Jandarma ekiplerinin çığ bölgesine 2 km kadar yaklaştığı ancak bölgede yaşanan yeni bir çığ nedeniyle şantiyeye ulaşmalarının güçleştiği belirtildi. Yeni çığın temizlenmesinin 2-3 saati bulacağı öğrenilirken, çığ tehlikesi, tipi ve fırtına ekiplerin çalışmalarını güçleştiriyor.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.