ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5999
EURO
34,7203
ALTIN
2.497,86
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Parçalı Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Açık
19°C
Salı Az Bulutlu
25°C
reklam

Yönetmen Orhan Tekeoğlu Vargit zamanı belgeseline hazırlanıyor

Yönetmen Orhan Tekeoğlu Vargit zamanı belgeseline hazırlanıyor
07.09.2017 09:28
A+
A-

Geçmişte birçok belgesele imza atan ve ödüller kazanan Çaykaralı yönetmen Orhan Tekeoğlu, Trabzon’da çekeceği yeni belgeseli için çalışmalara başladı.

Tekeoğlu, Çaykara’da bir yaylada yaşayan Hasan Atalay’ın öyküsünü anlatacağı, ‘Vargit Zamanı’ isimli belgeselin finansmanını sağlamak için ise internet üzerinden sanatseverlerin desteğini toplamayı hedefliyor.

ÇEKİMLERİNE EKİM AYINDA TRABZON’DA BAŞLANACAK

Kar yağışı ve yayladan köyü dönüşün habercisi olarak sayılan ve Karadeniz’de bulunan “vargit” adı verilen çiçeğin ismi verilen belgeselin çekimlerine de çiçeğin açtığı zamanlar olan Ekim ayında başlanacak.

11 EYLÜL’E KADAR BAĞIŞ YAPILMASI GEREKİYOR

Uzun yıllar Almanya’da çalıştıktan sonra Trabzon’daki köyüne dönen Hasan dedenin yaşadığı zorlu hayatı anlatan belgesele destek için 11 Eylül Pazartesi gününe kadar Fongogo isimli internet sitesi üzerinden bağış yapılabilecek.

KARADENİZ İNSANININ HÜZNÜNÜ SİMGELİYOR

Bugüne kadar İfakat, Sıra Dışı İnsanlar, Rudolf Nureyev, Düşlerinin Adası gibi birçok belgesel ve Öyle Sevdim Ki Seni isimli filmin yönetmenliğini yapan Orhan Tekeoğlu “Bu belgeselde Karadeniz’in doğasını, insanını ve kültürünü dünya kültürleriyle buluşturmak istiyoruz. Vargit çiçeği burada bir metafor aslında. Kış ayları ile birlikte gelen hüznü simgeliyor. Çiçeğin açması ile birlikte her an kar yağacağının ve yaylalardan inme vaktinin geldiğini Karadeniz insanına haber veriyor” dedi. Belgeselin yapımcılığını ise Nurdan Tümbek Tekeoğlu yapıyor.

Yönetmen Orhan Tekeoğlu Vargit zamanı belgeseline hazırlanıyor 1

Kaynak: HABER 61

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.