ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
34,3526
EURO
36,6019
ALTIN
2.896,37
BIST
9.276,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
reklam

Çaykaralı Araştırmacı yazar ”Çaykara’da söz varlığı’’ adlı kitabı okurlarına tanıttı

Çaykaralı Araştırmacı yazar ”Çaykara’da söz varlığı’’ adlı kitabı okurlarına tanıttı
12.08.2022 22:48
A+
A-

Çaykara Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda 12 Ağustos 2022 Cuma günü Saat 15.00 de Çaykaralı Araştırmacı Yazar Yılmaz Keskin’in ‘’Çaykara’da Söz Varlığı adlı Kitabın 1 ve 2 kitabını katılımcılara  slayt  yardımı ile kitabını tanıttı.

Bu Kitapların betiği okuyanlar, bölge insanımızın söz varlığını incelemekle kalmayıp, “Halkbilimi”ne, “kökenbilim”e –etimolojiye- “Toplumbilim“e -sosyolojiye, “İnsan bilim”e –antropoloji-‘ye, Dilbilim’e –lengüistik- ve yazın dünyasına da katkı sağlandığını görecektir. Bu betiği okuyanlar, Rumca’da adlardan önce gelen “bir” öğesinin adın erilliğine, dişiliğine, tarafsızlığına, tekil ve çoğul oluşuna göre yedi farklı şekilde kullanıldığını; Rumca’yı konuşan bölge insanımızın ise bu kuraldan habersiz bir şekilde “bir”(ena) ifadesini çoğu adlarda Türkçe’de alışık olduğu “bir” ifadesi gibi kullandığını, kısacası “dil bilgisiz” Rumca kullandığını görecektir. Bu betiği okuyanlar,  unutulmuş, uyutulmuş, uyuşturulmuş ya da etkin, yetkin ve baskın ekinin sanılan bazı söz varlıklarının Türk atalarının kalıt bıraktığı değerler olduğunu görecektir.

Çaykaralı Yazarların ve Eğitimcilerin, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda dileyici katıldığı söyleşide, katılımcıların bazıları söz alarak kitap ve söyleşi hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

KISACA YILMAZ KESKİN KİMDİR?

Araştırmacı Yazar Yılmaz Keskin 1955 yılında Çaykara İlçesi Çambaşı Mahallesinde doğdu Türkiye’nin bir çok İl ve ilçelerinde Öğretmenlik ve Müdürlük görevinde bulundu 35 yıl hizmetinden sonra 2014 yılında emekli oldu. Araştırma ve Yazarlığı dışında da, Halk Müziği dalında kendi bestelediği ve  çaldığı yöresel ve Rumca şarkı ve türküleri çalmaya devam ediyor.

ETİKETLER:
Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.