Her yıl 20 Ağustos’ta düzenlenen Sultanmurat Yayla Ortası şenliklerine binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.
Yöre insanını bir araya getiren Sultanmurat Yayla Ortası Şenliklerine binlerce kişi katıldı. Yöremizin en eski geleneği olan “Yayla Ortası Şenliğine” bu yılda Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ikamet eden yöre insanlarını bir araya getirdi.
Çaykara Kaymakamlığı öncülüğünde Dernekpazarı Kaymakamlığı, Çaykara ve Dernekpazarı Belediyelerinin desteğiyle gerçekleştirilen Sultanmurat Yayla Ortası Geleneğine yöresel sanatçılar eşliğinde vatandaşlar horon oynadı
Sabahın erken saatlerinden itibaren Sultanmurat ve çevresine gelen yöre halkı saat 11:00’den itibaren başlayan programla özlem giderdiler. Gerçekleşen etkinlikte yöresel sanatçılar Kerim Aydın, Ekin Uzunlar, Cemal Kaygusuz, Onur Atmaca, Soner Şahin, Yakup Atalay, Cengiz Selimoğlu, Sedat Keskin, Turan Kanberoğlu ve Tolga Genç’in eşliğinde vatandaşlar doyasıya eğlendi horon oynadı.
Alınan bilgiye göre organizasyon boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.
YAYLA ORTASI ŞENLİKLERİ
”7 Ağustos Sultanmurat Yayla Ortası Kalabalığı” tarihi şartlar içinde oluşmuş ve günümüze kadar sürdürüle gelmiş bir buluşmadır. Rumi 7 Ağustos, miladi 20 Ağustos tarihine denk gelen bu günde öncelikle Sultanmurat havzasındaki yaylalar olmak üzere, Çaykara, Dernekpazarı, Of, Sürmene, Köprübaşı ilçelerinden yoğun olarak, Trabzon’un diğer ilçeleri, Gümüşhane ve Bayburt köy ve yaylalarından olmak üzere insanlar akın akın Sultanmurat’a gelir ve burada kültürel, ticari ve insani paylaşımlarda bulunur. Yöre kültürü için marka değeri olan bu şenliklerin ne zaman başladığı tam olarak bilinmemektedir.
Haber ve resimler: Çaykara Gazetesi