ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
34,2444
EURO
36,9640
ALTIN
2.936,07
BIST
8.857,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
reklam

Yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı

Yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı
04.10.2018 16:53
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde ikinci döneminin sonuna yaklaşan Başkan Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptıklarını ve yapacaklarını düzenlediği bir basın toplantısı ile anlattı.

29 Mart 2014 tarihi itibariyle Büyükşehir Belediye Başkanı ilk defa ildeki tüm seçmenin oylarıyla belirlenmişti. 30 Mart 2019’da da yine ilçemiz ve tüm il seçmeni Büyükşehir Belediye Başkanının belirlenmesi için oy kullanacak.

GÜMRÜKÇÜOĞLU YAPILANLARI VE YAPILACAKLARI ANLATTI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu basın toplantısı düzenleyerek Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen projelerle ilgili açıklamalarda bulundu hemde gündeme ilişkin soruları cevapladı. 3 saat süren basın toplantısında kendisine yöneltilen sorulara içtenlikle cevap veren Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon’un öncelikleri hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

GÜLCEMAL PROJESİNDE PLAJ DA OLACAK

Başkan Gümrükçüoğlu Gülcemal dolgu projesi içinde bir plajında yer aldığını ve bununla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, Gülcemal ismi takılan sahil dolgu projemiz devam etmekte. Sahil dolgu projesi ile 800 bin metre karelik alanı Trabzon’a kazandırmayı hedefliyoruz. Yaşam alanları, sportif alanlar, kültürel alanları olmak üzere bir dantel gibi işleyerek projemizi gerçekleştireceğiz. Bu projenin şuanda dolgu alanı olana bölgesinde ikinci tahkimatı için ihale hazırlıkları tamamlandı. Proje içersinde Yalı Mahallesi’nden Ayasofya hizasına kadar bir plajın planlama ve çalışmasını da hazırlamaktayız” dedi.

Trabzon’da devam eden projelerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu şunları kaydetti, “

KARAGÖZ MEYDANI

Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezindeki tarihi Karagöz Meydanını yeniden şehre kazandırmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Bölgedeki okul ve öğretmenevi Hacıkasım Mevkii’nde yapılarak Milli Eğitim Bakanlığına devredilecek, sonrasında tarihi alan boşaltılarak aslına döndürülecektir. Tarihi Karagöz Meydanının yeniden şehre kazandırılması projesi çerçevesinde yıkılacak olan Trabzon Öğretmenevi ve Cudibey Ortaokulunun Tabakhane Mevkii’nde Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülüyor.

KATLI OTOPARK İNŞAATI SÜRÜYOR

Yavuz Selim Bulvarı’nın güneyinde yer alan alanda 25 milyonun üzerinde toplam kamulaştırmayla birlikte şehrin en merkezi yerindeki katlı otopark yapımı devam etmektedir. Katlı otopark yapımıyla birlikte 310 araçlık otopark oluşturulacak. 310 aracımızın belirlenmesinde Yavuz Selim Bulvarı’ndaki giriş ve çıkış trafiğinin ancak o kadar araç sayısına cevap verileceğinin hesaplanması sonrasında belirlenmiştir. Daha sonradan yerin altında, Tanjant Köprüsünün alt bölgesine doğru 750 araçlık otopark yapılacağını beyan ettiğim sözün her zaman arkasındayız.

BOTANİK PARK HİZMETE AÇILDI

Çamoba Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 103 dönümlük arazi üzerinde, yaklaşık 11 milyon TL maliyetle Trabzon Botanik tamamlandı. 24 ay içersinde bu projemizi hizmete soktuk. İçersindeki tek katlı binalara dokunulmamış, yöresel mimariye uygun olarak yapılmıştır. Şehrimizde hayata geçirilen botanik park bölgemizin ve ülkemizin tanıtımında fayda sağlayacaktır”

HAFİF RAYLI SİSTEM PROJESİ BAKANIMIZA TESLİM  TESLİM EDİLDİ

Hafif raylı sistem proje çalışmaları tamamlandı. Proje Akyazı’da ki ana istasyondan, batıda Akçaabat, Akçakale’ye kadar uzanmakta. Ardından Yavuz Selim Bulvarı istikametinde gelmekte olup Değirmendere bölgesinden Üniversiteye bir kol verdikten sonra C kapısından havalimanına ulaştıktan sonra Arsin Sanayi Bölgesine kadar uzamaktadır. Hazırlanan projenin Ulaştırma ve Altyapı bakanlığına teslimi gerçekleşmiştir. Ayrıca şehrimizin evladı olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Cahit Turhan’ın bizzat kendisine dosya ve bilgi de arz edilmiştir.

TRABZON’UN PLAN ANAYASASI TAMAM

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Revizyonu ve Plan Hükümlerini hazırlamış ve hazırlanan plan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak yürürlüğe girmiştir. 1/50.000 Ölçekli İl Çevre Düzeni Planı, 1/25.000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/5.000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı hazırlanmış ve Belediye Meclisinde görüşülerek kabul edilmiştir.

KANUNİ BULVARI DEVAM EDİYOR

23,7 kilometrelik Kanuni Bulvarı durdu duruyor gibi söylemlerin en büyük ve en güzel cevabını Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan şehrimizde son yaptığı mitingde verdi. Kanunu Bulvarı’nın yapımı devam etmekte ve 24 ay içinde tamamlanma çalışmaları sürmektedir. Üç şerit gidiş üç şerit geliş olarak inşa edilmekte olan, 14 köprülü kavşağı, 8 hemzemin geçidi ve 8’i çift tüp 9 tüneli bulunan Kanuni Bulvarı, tamamlandığında ulaşıma çok önemli katkılar sağlayacaktır.

ERDOĞDU YOLU HİZMETE GİRDİ

Erdoğdu Yolu’nun Atapark ile Çatak arasındaki kısmın yapım çalışmaları tamamlanarak çift şerit gidiş-gelişli olarak hizmete girdi.

ASFALTLAMADA REKOR KIRDIK

Karayolları ağı dışında en fazla yol ağı olan şehiriz. Yol demek medeniyet demektir. Büyükşehir olduktan sonraki ilk 4 yılda 1 milyon 300 bin ton asfalt hizmeti gerçekleştirdik. Trabzon tarihinin Cumhuriyetten sonra en büyük rekorudur. Emeğin ürünüdür. 5. Yıl hedefimiz içersinde ise 400 bin ton asfalt hedefini koymaktayız. Bugün itibariyle 300 bin tonluk kısmını gerçekleştirdik. Yani 4,5 yılda bugün itibariyle 1 milyon 600 bin ton asfalt serdik. Reklam yapmadan hizmet yapıyoruz.

DOĞALGAZ ORTAHİSARDA YÜZDE 85 HEDEFİNE ULAŞTI

Ortahisar’da toplam 94 bin 293 işyeri ve konuta doğalgaz getirildi. Ortahisar’da hedefin %85’ine ulaşıldı. Biz vatandaşlarımıza cezai müeyyideler getirmeyeceğiz fakat halkımızdan da aboneliklerini yapmalarını beklemekteyiz. İlçelere doğalgaz verilmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor. Of’un ardından Akçaabat ilçemize de gaz verildi. Yomra, Arsin, Sürmene, Araklı, Hayrat, Maçka, Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçelerinde doğalgaz arzının sağlanması için gerek yapım, gerek planlama çalışmalarına devam ediliyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLER SÜRÜYOR

  1. etap Bahçecik altı, 2.etap Tanjant Köprüsü ile Zağnos Köprüsü arasındaki alan, 3. etap Zağnos Köprüsü Maraş Caddesi arasındaki olan olmak üzere 3 etapta çalışmalar tamamlanmış, Bahçecik’e çıkan yol ve 850 konut inşa edilmiştir. Zağnos Vadisi 4. etap kentsel dönüşümü, sonradan eklenen alan 10 dönümlük alan hariç Ortahisar Belediyesine devredilmiştir.  Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yıkılan bina sayısı 653’tür. Bölgede uygulanacak olan peyzaj projesinin yapımına başlanmıştır.  Pazarkapı Kavşağı’nı Kanuni Bulvarı’na bağlayacak yol yaptırılmaktadır. Ayasofya Camisi ve bölgesinin tarihi kimliğini ortaya çıkartmak için 46 bina kamulaştırılarak yıkılmıştır. İnşaat ve peyzaj çalışmaları da tamamlanarak bölge, her yönüyle Trabzon’a kazandırılmıştır. Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde I. etap dönüşüm alanındaki 134 binanın tümü kamulaştırılmış, 132 binanın yıkımı gerçekleştirilmiştir. Çömlekçi II. etap kentsel dönüşüm alanındaki hak sahipleri  ile isterlerse mahsuplaşma ile yer edinme, isterlerse kamulaştırma görüşmelerine Büyükşehir Belediyesinde devam edilmektedir. I. etap kentsel dönüşüm alanında mahkemeler tarafından belirlenen fiyatlar revize edilerek hak sahiplerine sunulmaktadır. Bahçecik Mahallesi’nde bulunan Mehmet Akif Ersoy Camisi’nin etrafında 90 bina kamulaştırılarak yıkılmış ve alanda yapılacak olan peyzaj düzenlemesinin projesi hazırlanmıştır.  Ayrıca Akçaabat, Dernekpazarı, Araklı, Çarşıbaşı, Pelitli kentsel dönüşümleri devam etmektedir.

MEYDAN PARKI’NDA SIRADA 3. ETAP VAR

Trabzon şehir merkezi Meydan Parkı, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek son derece modern bir görüntüye kavuşturulmuştur. 4 bin 500 m2’lik park alanı, trafiğe kapatılan alanlarla birlikte 15 bin m2’ye çıkartılmıştır. Bölgenin tarihi kimliğini ortaya çıkartacak olan Meydan Parkı II. etap kentsel yenileme çalışmaları tamamlanmıştır. Proje, tarihi belediye hizmet binası ve çevresindeki tarihi binalar ile İskenderpaşa Camisi avlu altına mescit yapımından oluşmaktadır. Meydan Parkı 3. Etap için proje çalışmaları tamamlanmış önümüzdeki günlerde  uygulama ihalesinin yapılması planlanmaktadır.

TRABZON ŞEHİR MÜZESİ KURULDU

Kahramanmaraş Caddesi’nde Büyükşehir Belediyesine ait tescilli bina, şehir müzesi olarak projelendirilmiş, Tarihi Kentler Birliği, ÇEKÜL Vakfı ve OLTAN Vakfı’nın katkılarıyla düzenlenerek Trabzon’umuzun hizmetine açılmıştır.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BARINAĞI YAPILDI

Türkiye’nin en büyük Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi Çağlayan Mahallesi Kendirli Mevkii’nde 89 dönüm alan üzerine kurulmuştur.

TURİZM MERKEZLERİNE ÖZEL ÖNEM

Çal Mağarası’nın yürüyüş yolu ve aydınlatma sistemini yeniliyoruz. Uzungöl’e Macera Parkı yapımı tamamlandı ve hizmet vermeye başladı. Sera Gölü tesisleri uygun fiyat üstün hizmet anlayışıyla hizmet vermeye devam ediyor.

OLİMPİYAT PARKI

2011 yılında Trabzon’da düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) anısına Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 30 bin m2’lik Olimpiyat Parkı Trabzon’un en gözde yaşam alanlarından biri haline geldi.

SPOR TEMALI PARK HİZMETE GİRDİ

Ortahisar ilçesinin Üniversite Mahallesi’nde yapılan Spor Temalı Park, 5 bin 653 m2 alan üzerine kurulmuş olup, spor salonları, otopark, kafeterya ve piknik alanlarından oluşmaktadır. Bölgenin ilk ve tek spor temalı parkı olma özelliğini taşıyan tesis hizmete açılmıştır. Ayrıca geride kalan 4 yılda muhtelif mahallelerde 40 adet çocuk parkını Trabzon’a kazandıran Büyükşehir Belediyesi, 14 adet yeni çocuk parkının yapımını da tamamlanma aşamasına getirmiştir.

SAHİLLERİMİZ DAHA DA YEŞİL OLDU

Büyükşehir Belediyesi yeşil alan miktarını arttırmak için ağaçlandırma çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi son 4 yılda 110 bin 759 adet ağaç ve ağaçcık dikimini gerçekleştirmiştir. Ayrıca 2009-2014 döneminde 12 bin 544’ü yetişkin ağaç olmak üzere 129 bin 640 ağaç ve çalı türü bitki dikildi.

BEŞİRLİ’YE YENİ PARK

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak olan Beşirli Spor Temalı Park’ın yapım ihalesi 26 Ekim’de gerçekleştirilecek.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE MERKEZİ BİTİRİLDİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’a uyuşturucu ile mücadele merkezini yaptı. Sağlık Müdürlüğüne ait Akçaabat ilçesi Meydankaya Mahallesi’nde bulunan (eski Tekel Müdürlüğü) iki adet binanın devir işlemlerine sıra geldi

PAZARKAPI’YA ÖZEL ÖNEM

Hopa’dan, Pazar’dan, Rize’den, Çayeli’nden, Gümüşhane’den Torul’dan herkesin gelip toplanıp hırdavatsa alacağı, alışverişini yaptığı Trabzon’un tarihi buluşma yeri Pazarkapı’dır. Buraya özel önem veriyoruz. Pazarkapı alanının en iyi şekilde kentsel tasarımıyla kadim şehre kazandırmanın çalışmaları sürüyor. Burada tartışmalar yaratıyorlar, protokol camisi diyorlar. Protokol camisi diye bir şey olur mu? Müslümanların, halkın, şehri camisi olur. Bu caminin sahibi Trabzon halkı adına Trabzon Büyükşehir Belediyesidir.

EĞİTİM KURUMLARININ EKSİKLERİ GİDERİLİYOR

2014, 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitim kurumalarına toplam 36,9 milyon TL maliyetle, gerekli olan ek inşaat, tadilat ve bakım onarım çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Lisesi’ne kütüphane ve konferans salonu ve diğer eksiklikleri Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı.

130 YENİ OTOBÜS

Toplu taşımacılıkta vatandaşların daha konforlu ve güvenli seyahat etmelerini sağlamak amacıyla 130 yeni otobüs hizmete sunularak 172 araçlık bir filo oluşturuldu.

MAKİNE PARKINA DEV YATIRIM

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, makine parkını bölgenin en büyük makine parkı haline getirdi. 31 Mart 2014 itibariyle büyükşehir statüsüne kavuşan Trabzon’da, Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu TİSKİ Genel Müdürlüğü bünyesine 70,8 milyon TL bedelle toplamda 294 araç (kamyon-kamyonet-otobüs-vb) ve iş makinesi alındı.

BİSİKLET YOLUNU HİZMETE AÇIYORUZ

Ortahisar ilçesinin Beşirli ve Kemerkaya Mahalleleri arasında yapılan 5,6 km’lik yürüyüş yolu büyük ilgi görüyor. Yola paralel yapılan bisiklet yolu da beğeni topladı. Çok modern bir bisiklet yolunu

Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu olarak faaliyetlerine başlayan Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Trabzon il genelindeki tüm içme suyu ve altyapı sorunlarını ortadan kaldırmak için çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. TİSKİ Genel Müdürlüğünün kuruluşundan günümüze kadar tamamladığı, sürdürdüğü ve 2018 yılı yatırım programına aldığı 588 ayrı projenin toplam maliyeti 1.79 milyar TL’yi aştı. TİSKİ bu zamana kadar 196.2 milyon TL maliyetli 395 içme suyu ve kanalizasyon yatırımını tamamladı.

BÜYÜKŞEHİRİN BORCU NE KADAR?

Trabzon, bütçeden belediyelere gelir konusunda mağduriyet yaşamasına rağmen belediyeler arasında en iyi durumda olan şehirlerdendir. Trabzon Büyükşehir kurulurken hiçbir ilçeye kendilerinin kanunen devralmak zorunda olduğu borç dışında hiçbir borç bırakmadım. Son kuruşuna kadar devraldım. 250 milyon borçla Büyükşehir Belediyesi kuruldu. Su Kanalizasyon İdaresini 230 milyon borçla devraldık. Yani toplamda 480 milyon borçla kurulduk. Şu anda bu yatırımlara rağmen toplam borç 504 milyon TL’dir.

TRABZON ŞEHRİNİN ÖNCELİKLERİ

Trabzon’un önündeki 1. iş havalimanıdır. 2. sırada endüstri yatarım adası gelir. 3. Sırada ise Güney Çevre Yolu Projesi’dir. 4. Önemli proje ise yüz yılın hayali olan Demiryolu projesidir. Demiryolunun projesi bildiğiniz üzere ihale edildi. Arından 5. olarak üretim konusunda artırım yapmalıyız. Ciddi bir programla fındığın verimini çoğaltmalıyız. Biz dönümünden 60 kilo 70 kilo alıyoruz. İtalyan ise dönümünden 250 kilo, 300 kilo alıyor. Bölge turizmine her yönüyle destekler çoğaltılmalıdır. Ardından yeni ve sistemli programla dizayn edilmelidir.

HES PROJELERİNE ONAY VERMEDİM

HES Projelerine, yatırımı 5 trilyon, 10 trilyon olan onaylanmış ve önceden tamamlanmışlar dışında HES projesine onay vermedim. Katiyetle yeteri kadar yapılmış, büyükşehir olarak kanuni yetkiyi aldıktan sonra yatırımı yerine getirilmiş olanların dışında hiçbir HES projesine yer vermedim. Türkiye’nin bütün HES projelerinin enerjiye katkısı yüzde 7 – 8 civarında. Tek bir Nükleer Santralin katkısı yüzde 17 – 18’dir.

Yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı 1 Yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı 2 Yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı 3

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

  1. Vatandaş dedi ki:

    Şehir merkezine zerre katkısı yok. Köyümüze otobüs seferi koyamadı ama karşı köy bastırdı aldı.