Çaykara Demirkapı Bayburt yolu 7 göller bölgesinin yolu açıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Bayburt il özel idaresi tarafından dün açıldı.
Trabzon Büyükşehir Belediyesinde iç denetçi olarak görev yapan Osman Abanoz’u mahallesi olan Demirkapı ( haldızen) de ziyaret ettik, birlikte karlardan temizlenen yolu yerinde inceledik.7 göller bölgesinden geçen bu harika doğa yerleşim yerinden geçerek zirve 3050 rakım dan geçen bu yol 49.km sonra Bayburt iline ulaşılıyor,yerli ve yabancı turistlerin merak ettiği yerlerden biridir.Greyder Aygır gölüne kadar temizledi ,Soğanlı geçidi geçince arkada ilk gelen Köy Üzengili (Ahsenas) devamından sonra Bayburt’ta ulaşılıyor.
Bayburt’un 2. Alternatif yolu ulaşıma açıldı Trabzon’un dünyaca ünlü turizm merkezi Çaykara ilçesindeki Uzungöl’e gelen turistlerin yoğun olarak ziyaret ettikleri doğa harikası 7 göller bölgesinin yolu karlardan temizlenerek ulaşıma açıldı.
Uzungöl’ü ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin mutlaka görmek istediği Haldizen deresi vadisi üzerinde yer alan, Balıklı Göl, Aygır Gölü, Pirömer Gölü, Sarıçiçek Gölü, Dipsiz Göl, Çifte Göller, krater gölleri ismi ile bilinen yedi göllerin yolu Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Bayburt İl Özel İdaresi tarafından yapılan çalışmalar sonucu kardan temizlenerek ulaşıma açıldı. Yolun ulaşıma açılması ile birlikte hafta sonu bölge ilk ziyaretçileri bizler olduk.