
Avrupa’da yaşayan Trabzonluların önemli çatı kuruluşlarından biri olan Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı, ekonomist ve Avrupa’da yayın yapan çeşitli Türk medya kuruluşlarında köşe yazarlığı yapan Salih Altınışık’ın babası, 81 yaşındaki Hacı Mustafa Altınışık, bir süredir mücadele ettiği KOAH hastalığı nedeniyle 24 Temmuz 2026 Cuma günü sabah saatlerinde Taşkıran Mahallesi’ndeki evinde Kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
Merhum Hacı Mustafa Altınışık uzun yıllar Almanya’da çalışıyordu emekli olduktan sonra Taşkıran Mahallesinde yaz boyunca kalıyordu ve hayatı boyunca dürüstlüğü, vakarı, çalışkanlığı, merhameti ve örnek kişiliğiyle ailesinin, yakın çevresinin ve memleketinin gönlünde müstesna bir yer edindiği ifade edildi. Geride bıraktığı güzel ahlakı ve örnek yaşamıyla her zaman hayırla anılacağı belirtildi.
Ailesi tarafından yapılan açıklamada, Hacı Mustafa Altınışık’tan miras kalan ahlaki değerlerin ve örnek hayat anlayışının gelecek nesillere taşınacağı vurgulanarak, merhuma duyulan sevgi ve özlem dile getirildi.
Merhum Hacı Mustafa Altınışık’ın cenazesi, 25 Temmuz 2026 Cumartesi günü Taşkıran Mahallesi Merkez Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından, aynı mahallede bulunan aile kabristanlığında dualarla toprağa verilecektir.
Çaykara Gazetesi olarak merhum Hacı Mustafa Altınışık’a Allah’tan rahmet, başta eşine oğlu Salih Altınışık olmak üzere kederli ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabır ve metanet diliyoruz. Mekânı cennet, makamı âli olsun.
Allah rahmet eylesin. Merhuma mekânı cennet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

Mustafa Altinisik