Çaykara kamuoyunun yakından tanıdığı, güler yüzü ve efendi kişiliği ile herkes tarafından sevilen Berat Tosun’un bir böbreği diyaliz hastası olan ağabeyi Hasan Tosun’a nakledildi.
6 Nisan 2017 Perşembe günü İstanbul’da Medical Park Hastanesinde gerçekleşen ameliyatla bir böbreği ağabeyi Hasan Tosun’a nakledilen Berat Tosun’un ve ağabeyi Hasan Tosun’un sağlık durumunun iyi olduğu ve nakledilen böbreğin yeni bünyeye uyum sağladığı öğrenildi. Yaklaşık yedi yıldır böbrek rahatsızlığı nedeniyle diyalize girmekte olan Hasan Tosun ile yedi kardeşi içinden Berat Tosun’un böbreği doku uyumu sağladı. Ağabeyine böbreğini nakletmekte tereddüt etmeyen Berat Tosun ile yapılan görüşmede ameliyatın başarılı geçtiği, şu an için her şeyin olumlu seyrettiği, kendisinin bu gün itibariyle taburcu olarak Çaykara’ya döneceği öğrenildi.
31 yaşındaki Berat Tosun Çaykara Belediyesi Özel Kalem ve Bilgi İşlem Müdürlüğünde görev yaparken Ak Parti SKM’de de görev yapıyor. 2015 yılına kadar da Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yapmıştı.
36 yaşındaki Hasan Tosun ise Çaykara PTT’de dağıtım görevlisi olarak çalıştıktan sonra malulen ekmekli oldu.
acil sifalar diliyorum