ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5017
EURO
34,7771
ALTIN
2.490,70
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
reklam

Derebaşı HES Davası Ağır Cezalık

Derebaşı HES Davası Ağır Cezalık
05.05.2015 09:50
A+
A-

Çaykara’nın Karaçam Mahallesi’nde Derebaşı Hidro Elektrik Santrali’nin yol şantiyesine baskın yaptığı ve iki aracı ateşe verdikleri gerekçesiyle 4 kişi hakkında açılan dava, ağır cezalık oldu. Maske takarak araçları ateşe verdiği ikisi güvenlikçi 4 kişiyi de yaraladığı iddia edilen Mehmet S., Ahmet K., Mustafa G., ve Alaattin S.’nin kimliği tespit edilerek, haklarında dava açılmıştı.

Şüpheliler Hakkındaki İddialar

Çaykara Asliye Ceza Mahkemesi, mala zarar verme, iş ve çalışma hürriyetini ihlal, birden fazla kişiyi tehdit, kişinin kendisini tanınmayacak bir hale koyması suretiyle tehdit, hakaret, silahlı tehdit, yaralama, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma iddiasıyla yargıladığı 4 kişi hakkında görevsizlik kararı vererek, dosyayı 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Trabzon’un Çaykara İlçesi Karaçam Mahallesi’nde Derebaşı Hidro Elektrik Santrali’nin yol şantiyesini baskın yaparak iki aracı ateşe verdiği gerekçesiyle Mehmet S., Ahmet K., Mustafa G., ve Alaattin S. adlı 4 kişi hakkında açılan dava, ağır cezalık oldu.

Ağır Cezalık Oldular

Trabzon’da uzun yıllar konuşulan ‘Karaçam olayları’ davası asliye ceza mahkemesinden ağır ceza mahkemesine gönderildi. 15 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen olayda ellerindeki sopalarla şantiyeye baskın yapan 4 kişi, araçların camını kırdığı, daha sonra ateşe verdiği, bir işçiyi yanan araca bağladıkları iddia edildi. İşçilerle boğuştukları sırasında maskeleri düşen ve deşifre olan 4 kişi, tabancayla hava ateş edip,  işçilerin bazılarını kol ve ayaklarından tutarak uçurumdan attığı ileri sürüldü.  Yakalanan 4 saldırgan hakkında Çaykara Asliye Ceza Mahkemesi’nde 3 yıldan 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Şüpheliler Hakkındaki İddialar Ağır

Çaykara Asliye Ceza Mahkemesi, mala zarar verme, iş ve çalışma hürriyetini ihlal, birden fazla kişiyi tehdit, kişinin kendisini tanınmayacak bir hale koyması suretiyle tehdit, hakaret, silahlı tehdit, yaralama, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma iddiasıyla yargıladığı 4 kişi hakkında görevsizlik kararı vererek, dosyayı 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.  Trabzon 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan şüpheliler,  haklarındaki iddiaları reddetti. Şüpheliler, yöre halkı olarak HES’lere tepki gösterdikleri fakat eylemlere katılmadıklarını belirterek, olayların şirket tarafından bilinçli olarak gerçekleştirildiğini ileri sürdüler. Bu arada Tayfur Y., Salih U., Sabahattin A. ve Mustafa K. hakkında ise takipsizlik kararı verilmişti.

Kaynak: Günebakış

ETİKETLER:
Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.